Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Narodna knjižnica „Šime Vučetić“ i Centar za kulturu Vela Luka
pozivaju svu djecu i one u kojima se skriva dječji duh
na predstavljanje zbirke priča za djecu
„Dar anđela- Najljepše neispričane priče za svijetu“
mlade zagrebačko- veloluške autorice Ane Prižmić
u četvrtak, 27. kolovoza 2020. u 20:00h


u atriju Centra za kulturu. Tim povodom današnje gošće bile su autorica knjige „Dar anđela- Najljepše neispričane priče za svijetu“ Ana Prižmić i ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“ Anita Borovina, koje su našim slušateljima predstavili knjigu lijepih priča za uzrast od 7 do 10 godina, a i, kako sama autorica govori, sve one koje žele sačuvati dječji duh u sebi. Dok je čuvala svoju malu rodicu Stelu, Ana je, da bi je umirila, pričala svoje priče, te ih je odlučila staviti na papir, pa je tako nastala ova zbirka, s ciljem da u čitatelju probudi lijepe uspomene iz djetinstva, i sačuva ih za one dane kada više nisi dijete, a žarko želiš ostati dijete. Uz to što bez problema odrađuje školu, u slobodno vrijeme radi ono što voli i što ju veseli. Uglavnom, Ana je napisala – knjigu…
„Nadam se da će činjenica da sam napisala knjigu sa 17 godina potaknuti djecu da shvate da nikad nisi premlad da slijediš svoje snove i da će potaknuti njihovu kreativnost. Zato je devetnaesta priča neispričana i zadnja stranica knjige ostavljena prazna kako bi djeca mogla sama dodati neku svoju priču, dodati dio sebe u tu knjigu. A roditeljima je, kao što sam već rekla, najviše namijenjena priča o globalnom zatopljenju i nadam se da će im pomoći da shvate da se zagađujući okoliš kockaju s budnošću svoje djece.“ napominje Ana. Knjiga se sastoji od 18 kratkih priča koje govore o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi, obitelji, hrabrosti, ekologiji.
„Moji novi izazovi su zapravo stari izazovi tj. nakon ove knjige vraćam se svojoj prvotnoj želji da napišem roman. Nisam napisala roman jer nisam znala kako da počnem i nisam znala konkretno o čemu ću pisati, ali ideju sam dobila prije nekoliko tjedana. Taj roman sam zamislila kao nešto što će šokirati čitatelje i natjerati ih da se zamisle, ali neću otkriti točno o čemu je riječ.“ Ana, naime, planira napisati pravi, pravcati roman namijenjen nešto starijoj publici, pa se nadamo da će nas uskoro obradovati novim naslovom.