Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Žena za sva vremena, Zdenka Kovačiček je hrvatska jazz i rock pjevačica. Jedna je od najznačajnijih i eminentnih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni, bila je gošća današnje emisije Evergreen.


Govoreći o svojim pjesmama, suradnji sa mlađim kolegama, Zdenka se našim slušateljim predstvila u raznim žanrovima, ali, kako kaže, jazz i rock, uz glumu i musical je ono što je obilježilo njezinu bogatu karijeru.
Tijekom svoje glazbene karijere surađuje s mnogim kultnim sastavima poput Nirvane (zagrebački trio), Timea, Bijelog dugmeta, YU jazz-rock selekcija, dok suradnja s Telephone blues bandom traje još i danas.
Njezina druga velika ljubav su kazališne daske, za koje je mislila da će joj u životu biti i drugi dom, no međutim zbog obaveza i vremena koje joj je oduzela pjevačka karijera, nije nikada stigla upisati studij glume. Ipak, želja joj se ostvarila kada je spojila glumu i glazbu, nastupajući 2008. u predstavi "Priča o Janis", kojom je obilježila svojih pedeset godina karijere. Poistovjetivši se sa legendarnom Janis, od milja je dobila i nadimak Hrvatska Janis, na što je jako ponosna, jer, kaže, nije lako uvući se u kožu Janis Joplin, a ipak ostati svoja. Od tada se okreće se rock glazbi i počinje suradnju sa zagrebačkom skupinom 'Nirvana'. 1973. godine na BOOM festivalu u Ljubljani ispred sedam tisuća gledatelja, izvode skladbu "Klik temu broj 1", koja je uvrštena na dvostruki album BOOM Pop Fest '73. Od toga nastupa pa do danas nosi karizmu najprimjerenijeg ženskog rock vokala, za koju je 2002. godine osvajila prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji ženski vokal. Ove je godine nastupila i na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije Dori, s kojom nas je ponovo vratila u nostalgično vrijeme, a koje je i danas aktualno, s porukom da vodimo ljubav, a ne rat! Suradnja sa mlađim kolegama rezultirala je pjesmom ‘Pozitivan primjerak’, koja je u radijski eter i u bespuća društvenih mreža puštena je još sredinom travnja i zabilježila je lijep prijem na glazbenim top listama diljem zemlje.
Zdenka i Remi okružene fotografijama moćnih žena koje su mijenjale povijest pjevaju o ženskoj snazi, samopoštovanju i samouvjerenošću. U spotu gledamo žene iz dvije različite generacije koje dijele mišljenje o viđenju o odnosa između muškarca i žene. Scenografija u video spotu zapravo pripada dijelu scenografije kazališne predstave Branka Brezoveca ‘Posljednja noć’. Video je režirao Marko Milovac, a tekst su udruženim snagama potpisale Mirela Remi Priselac i Danijela Borovnjak na što se nadovezala Zdenka Kovačiček riječima:
Ideja o gostovanju Mirele Priselac na mom albumu se rodila poznavajući njezin rad. Ona je vrlo angažirana pjesnikinja, reperica i upravo mi je takva suradnja trebala za pjesmu ”Pozitivan primjerak”!! Volim takve angažirane tekstove koji govore o karakterima, muško-ženskim odnosima koji su najčešće ne baš idealni. Možda su upravo moje osobne životne situacije dale ideju za odabir tekstova na novom albumu. Želim da budu provokativni do krajnosti otkačeni, da navedu na razmišljanje i smijeh…Ipak želim da se publika dobro zabavi…