Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U atriju Centra za kulturu sinoć je održano predstavljanje zbirke priča za djecu
„Dar anđela- najljepše neispričane priče za svijetu“
mlade zagrebačko- veloluške autorice Ane Prižmić


Ova knjiga lijepih priča je za uzrast od 7 do 10 godina, a i, kako sama autorica govori, za sve one koje žele sačuvati dječji duh u sebi. Dok je čuvala svoju malu rodicu Stelu, Ana je, da bi je umirila, pričala svoje priče, te ih je odlučila staviti na papir, pa je tako nastala ova zbirka, s ciljem da u čitatelju probudi lijepe uspomene iz djetinstva, i sačuva ih za one dane kada više nisi dijete, a žarko želiš ostati dijete. Uz to što bez problema odrađuje školu, u slobodno vrijeme radi ono što voli i što ju veseli. Uglavnom, Ana je napisala – knjigu…
„Nadam se da će činjenica da sam napisala knjigu sa 17 godina potaknuti djecu da shvate da nikad nisi premlad da slijediš svoje snove i da će potaknuti njihovu kreativnost. Zato je devetnaesta priča neispričana i zadnja stranica knjige ostavljena prazna kako bi djeca mogla sama dodati neku svoju priču, dodati dio sebe u tu knjigu. A roditeljima je, kao što sam već rekla, najviše namijenjena priča o globalnom zatopljenju i nadam se da će im pomoći da shvate da se zagađujući okoliš kockaju s budnošću svoje djece.“ napominje Ana. Knjiga se sastoji od 18 kratkih priča koje govore o odrastanju, prijateljstvu, ljubavi, obitelji, hrabrosti, ekologiji.
„Moji novi izazovi su zapravo stari izazovi tj. nakon ove knjige vraćam se svojoj prvotnoj želji da napišem roman. Nisam napisala roman jer nisam znala kako da počnem i nisam znala konkretno o čemu ću pisati, ali ideju sam dobila prije nekoliko tjedana. Taj roman sam zamislila kao nešto što će šokirati čitatelje i natjerati ih da se zamisle, ali neću otkriti točno o čemu je riječ.“ Ana, naime, planira napisati pravi, pravcati roman namijenjen nešto starijoj publici, pa se nadamo da će nas uskoro obradovati novim naslovom.
Publiku je kroz prezentaciju vodio bloger Domagoj Jakopović Ribafish.
Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja bio je ograničen, a svi prisutni sudionici obavezni su pridržavati se mjera HZJZ koje između ostalog uključuju mjerenje temperature, ostavljanje osobnih podataka i ostale epidemiološke mjere.