Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz. 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Redatelj filma „Vatreni“ Edson Ramirez i Maja Zlokić, direktorica marketinga dokumentarnog filma bili su današnji gosti u našem programu. Film možete večeras pogledati na pijaci sv. Josipa, koji je, po riječima naših gostiju, protkan emocijama i pozitivnom energijom. „Vatreni nisu samo priča o sportskom uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije 1998, nego i o povijesti, nastajanju jedne zlatne generacije, najvećem hrvatskom sportskom uspjehu, priča o stvaranju države, u vrijeme kada je hrvatska nacija živjela u navijačkom transu.“, rekao je autor filma Edson ramirez, koji je veliki zaljubljenik u hrvatski sport.

U skladu sa Pravilnikom o protokolu Općine Vela Luka, povodom Dana antifašističke borbe (22. lipnja), predstavnici Općine Vela Luka su danas u četvrtak, 21. lipnja u jutarnjim satima, položili vijence ispred Spomenika palim borcima u Centru mjesta i ispred spomen-obilježja (piramide) antifašističkim borcima na mjesnom groblju.

Svečani protokol su predvodili predsjednik općinskog vijeća Zoran Manestar, općinska načelnica Katarina Bikić i zamjenik općinske načelnice Dragiša Barčot, a u delegaciji Općine su bili još i općinska vijećnica i predsjednica OO HDZ-a Maja Barčot, županijski vijećnik i predsjednik OO SDP-a Ivo Žuvela, kao i općinski vijećnik i predstavnik udruge antifašista Tonko Gugić Bakan.

 

Izvor: http://www.velaluka.hr/vijesti.asp?noa=1&vid=3672

 

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ovog utorka u Palači Ranjini Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2018. godine sa predstavnicima Općine Vela Luka i Doma zdravlja "Dr. Ante Franulović" Vela Luka. Ispred Općine Ugovor je potpisao zamjenik općinske načelnice Dragiša Barčot, a ispred Doma zdravlja ravnatelj Marin Barčot. Ukupna vrijednost financiranja dodatnog tima obiteljske medicine iznosi 63.600,00 kn. Dubrovačko-neretvanska županija će sufinancirati sa 43.600,00 kn, a Općina Vela Luka sa iznosom od 20.000,00 kn.

Izvor: http://www.velaluka.hr/vijesti.asp?noa=1&vid=3675

 

Fotografija Czk Galerije Vele Luke. Fotografija Czk Galerije Vele Luke.

Danas je četrdeset godina od plimnog vala u Veloj Luci koji je pogodio mjesto prvog dana ljeta, 21. 6. 1978. u ranim jutarnjim satima. U nastavku je dio intervjua s mještanima koji je korišten na izložbi organiziranoj prije deset godina u Centru za kulturu Vela Luka.

Idite na Vrh
Template by JoomlaShine