Slikovni rezultat za stolnoteniski klub lučica

 

Ove nedjelje Lučica gostovala u Splitu i na Grudi te upisala sve pobjede.

Mlađe kadetkinje stk LUČICA sa trenericom Sandom Tasovac, prisustvovale na kvalifikacijama za ekipno prvenstvo Hrvatske u Splitu ,te izborili prvo mjesto u Dalmaciji, a time i osmo u Hrvatskoj.

Nastavak slijedi u šestom mjesecu na državnom prvenstvu u Zagrebu.

Istovremeno na drugom kraju Dalmacije  u Konavlima na Grudi, seniorska  ekipa STK Lučice,

na odigravanju druge Dalmatinske stolnoteniske lige, upisala sve pobjede protiv Šibenika,Zadra, Donje Kaštele,Vodica,i Split 2.

Ekipa mlađih kadetkinja, Lara Matas,Franka Dragojević,Mia Mirošević,Rina Žuvela.

Seniorska ekipa,-Deni Berković,Antonio Franulović,Marko Matas i Boris Dragojević.

Sve čestitke našim stolnotenisačicama i stolnotenisačima .

 

Uprava

STK Lučica

                  

Fotografija Katarina Gugić - Načelnica Općine Vela Luka.

Dana 12. i 13. veljače održana je završna misija Svjetske banke prema GEF Projektu kontrole onečišćenja Jadranskog mora, obzirom da se Darovnica u iznosu od 18.800.000,00 kn zatvara 15 veljače 2019. godine.Cilj misije je pregled napretka provedbe svih projektnih aktivnosti, a osobito stanja izvedenosti radova na sanaciji odlagališta otpada Sitnica kao i pregled ostvarenja indikatora Projekta. Na sastanku koji je održan 12. i 13. veljače bili su prisutni predstavnici Svjetske banke, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavnici Općine Vela Luka i Općine Blato,komunalnih poduzeća, izvođača radova, projektanta, stručnog nadzora i voditelja projekta.Predstavnici Svjetske banke izrazili su zadovoljstvo viđenim na gradilištu, radom, suradnjom i angažiranošću kako Općina tako i ostalih sudionika u ovom Projektu.
Kontrolom je utvrđena izuzetna koordiniranost te će ovaj Projekt biti istaknut i služiti kao primjer budućim projektima kao način rješavanja problema na ovako zahtjevnim, specifičnim terenima i situacijama.
Neovisni kontrolori Svjetske banke zahvalili su se svima na suradnji i na odlično objavljenom poslu u koji su ugrađena sredstva Svjetske banke.

 

Fotografija Srednja škola Vela Luka.

Na nacionalnoj makedonskoj televiziji MPT 1 predstavljen je Erasmus+ KA229 projekt THE UNIFYING POWER OF ARTS u kojem je Srednja škola Vela Luka u partnerstvu zajedno sa školom iz Turske, Makedonije, Rumunjske i Litve. Projektna koordinatorica Silvija Pećanac Bačić je sudjelovala u emisiji zajedno s projektnim koordinatorima iz ostalih zemalja te je istaknula važnost ovakvih projekata za mlade ljude, a naročito za one iz malog otočkog mjesta. Domaćin zemalja sudionica projekta u svibnju je Srednja škola Vela Luka s temom tradicionalnih plesova.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Gost današnje emisije Četvrtkom aktualno bio je Damir Andreis, direktor Komunalnih djelatnosti d.o.o., koji je govorio o aktualnostima vezanim za odlaganje otpada. Između ostalog, bilo je riječi o čipiranim kantama za domaćinstvo, za koje postoji veliki interes, a njihovom upotrebom će se uvelike olakšati građanima razvrstavanje otpada već na kućnom pragu. „Pozivam sve Velolučane i njihove goste koji borave u našem mjestu tijekom ljetne sezone da se uključe u ovakav vid razvrstavanja otpada, kako Vela Luka ne bi zaostajala za europskim direktivama u pogledu odlaganja otpada“, reko je direktor Komunalnih djelatnosti d.o.o., te apelirao na mještane da svoj glomazni otpad ne ostavljaju bilo gdje, jer će uskoro opet krenuti odvoženje glomaznog otpada određenim danima, a o tome će mještani biti na vrijeme upoznati. Što se tiče kompostera, oni se još uvijek mogu predignuti na prostoru kraj hidrotehničkog tunela radnim danom od 13,00 do 13,30 sati. Prema njegovim riječima, reciklažno dvorište će biti gotovo malo iza predviđenog roka, jer „ništa nije moguće preko noći, a svima nama je potrebno još dosta edukacije i vremena da se sve uskladi sa cijelim sustavom“.
Za sada, kontejneri će i dalje biti na tzv. Zelenim otocima, gdje će mještani moći odlagati posebne vrste otpada (papir, staklo, tekstil, plastiku). Budući da je turistička sezona pred vratima, već su počele i pripreme oko uređenja mjesta, a uskoro predstoji i uređenje okolnih uvala i plaža.

Načelnice Katarina Gugić održaa sastanak slijedom ranijih inicijativa, a vezano za temu svečanosti zatvaranja Festivala viteških igara Korčula 2019 u Veloj Luci.
Sastanku su uz Nacelnicu nazočili umjetnički direktor festivala prof. Goran Oreb, član Stručnog povjerenstva Festivala viteških igara Korčula gđa. Elsie Dunin, direktori Turističke zajednice Grada Korčule, Hana Turudić i Vele Luke Dorjan Dragojević, kustosica gradskog muzeja u Korčuli Sani Sardelić te predsjednik FD Kumpanije Vela Luka Joze Burmas i voditelj kumpanijskog odjela Jadranko Oreb.
Na sastanku je postignuta suglasnost oko održavanja zatvaranja festivala viteških igara koji bi se po prvi put trebao održati u Veloj Luci početkom rujna. Osim završnog nastupa kumpanija sa otoka te Moreške u planu je i otvaranje izložbe vezane za FD Kumpanija Vela Luka. O navedenim planovima kao i o ostalim aktivnostima u pogledu Festivala viteških igara uskoro će biti upoznati svi koji u bilo kojem pogledu sudjeluju u njegovoj organizaciji kako bi se ovogodišnji program što prije definirao i kvalitetno promovirao.

Fotografija Katarina Gugić - Načelnica Općine Vela Luka. 
 
U utorak , 12.veljače, krenuli su radovi na izgradnji TS Pičena
 
 
Idite na Vrh
Template by JoomlaShine