Gošća današnje emisije „Četvrtkom aktualno“ bila je ravnateljica Doma za starije osobe Vela Luka, Nikolina Žuvela. Najavila je da će od 1. 5. poskupiti usluge za sve korisnike i to u iznosu od 20 %, i to nakon 9 godina od kada je posljednji put došlo do povećanja cijena usluga. Na žalost, to je bilo neminovno, obzirom da su u međuvremenu porasli troškovi prijevoza, energenata i prehrambenih proizvoda. „Svakako da postoji bojazan za padom interesa za korištenjem naših usluga, ali, zaista je bilo neminovno podignuti cijene, jer uz postojeće cijene naših usluga, više ne bismo mogli racionalno poslovati“, rekla je rvnateljica. Dom za starije osobe Vela Luka ove godine u studenom obilježava 30 godina od osnutka, pa će tako i sama zgrada, osvisno o mogućnostima, biti obnovljena, a u planu je rekonstrukcija krova i zatvora, te vanjske fasade, za što se uprava Doma prijavila na EU fondove, te u dogledno vrijeme očekuje rezultate natječaja.

U srijedu, 18. 4. Je s početkom u 18 sati u Veloj Luci održana tematska sjednica – pripreme za turističku sezonu. Svoja opsežna izlaganja iznijeli su načelnica Katarina Bikić, predsjednik udruge „Luško lito“ Tonći Surjan, direktor TZ Dorijan Dragojević, ravnatelj Centra za kulturu Vela Luka, dr. Dinko Radić, ravnatelj Komunalnih djelatnosti d.o.o. Damir Andreis, , te direktor vodocrpilišta u Blatu Rade Kaštropil.

Na 8 Inter Dance Festu u Sarajevu 12,13,14 i 15. 04. 2018.g.sudjelovalo je 2 780 plesača iz 82 plesna kluba, iz 7 država. Ostvarili su 5000 ulaza na podijum . Sudjelovali su i plesači iz Korčule, Orebića, Blata, te Renata Tomassi i Anabella Jung iz Vele Luke, pod vodstvom koreografkinje i trenerice Lyudmile Yung. Ukupno su osvojili 22 medalja (13 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane), te 5 pehara u kategorijama: Majorette štap modern, Zumba show, Majorette show, open category, Duo,Solo majorette.
Nasa mještanke Anabella Yung je osvojila prvo mjesto u solo kategoriji te prvo mjesto u kategoriji duo sa Renatom Tomassi.
Čestitamo našim curama koje su s ponosom predstavljale Hrvatsku.