Fotografija Tonćija Padovana. Fotografija Tonćija Padovana.

Udruga socijalnih radnika o. Korčule. 18.5.2018. Vela Luka. Predavanje Mr. sc. Nikola Silić, dr. med. spec. psihijatar: PSIHODINAMSKI PRISTUP OVISNOSTIMA. Zahvaljujem Udruzi socijalnih radnika otoka Korčule na organizaciji predavanja i želim im puno uspjeha u radu. Zahvale predavaču dr. Siliću.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.   Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Povodom Međunarodnog dana muzeja i 23. edukativno-muzejske akcije „Lađa“ Centar za kulturu Vela Luka u suradnji s Inicijativom za očuvanje pomorstva Vele Luke i Osnovnom školom Vela Luka u petak, 18. svibnja 2018. prezentirana je zbirku drvenih maketa brodova samoukog umjetnika pok. Nedjeljka Gugića Kotarca. 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.    Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

17. i 18 svibnja 2018. u Veloj Luci u hotelu Korkyra održana je konferencija o zdravstvenom turizmu na otocima, uz prezentaciju proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a) iz područja zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam smatra se vrstom aktivnosti u kojoj bitno mjesto zauzima stručno i kontrolirano korištenje prirodnih ljekovitih činitelja, postupaka fizikalne medicine i programiranih fizičkih aktivnosti u svrhu održanja i unapređenja fizičkog, psihičkog i/ili duhovnog zdravlja turista, a u cilju poboljšanja kvalitete njihova života. Uvjeti koje treba osigurati su: prirodni ljekoviti činitelji, odgovarajući ugostiteljski, medicinski, paramedicinski i drugi sadržaji, liječnički nadzor te zdravstveno-turistički objekti.
Skup u Veloj Luci okupio je brojne relevantne domaće i strane sudionike iz područja turizma i zdravstva, ali i druge, poput predstavnika javnih institucija iz Hrvatske i Europe, kao i međunarodne stručnjake i specijalizirane touroperatore za zdravstveni turizam.

U sklopu pilot projekta između Doma zdravlja dr. Ante Franulović Vela Luka i  Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, jučer 16. svibnja u prostorijama Doma Zdravlja službeno je predstavljen pilot projekt „GLEDAJ I BIRAJ ZDRAVLJE“. Cilj projekta je zdravstveno informiranje i educiranje javnosti putem ekrana postavljenih u čekaonicama Doma zdravlja, od čega sa dva ekrana nalaze u Veloj Luci a dva u jedinici u Blatu. Od sada će pacijenti moći na istima pročitati servisne informacije o radu Doma Zdravlja kao što će moći i pogledati razni edukativni materijal putem tv spotova, radio spotova i promotivnog materijala. Službenom pokretanju ovog projekta ispred Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije nazočio je ravnatelj Zavoda, dr. Mato Lakić i gđa. Ankica Đono Boban-voditeljica službe za promicanje zdravlja, a ispred Doma Zdravlja Vela Luka ravnatelj Marin Barčot, zaposlenici i pacijenti.  

17. i 18 svibnja 2018. Vela Luka u hotelu Korkyra održat će se konferencija o zdravstvenom turizmu na otocima. Tim povodom u današnjoj emisiji Govorimo o zdravlju ugostili smo Barbaru Mirošević koja je detaljno opisala tijek konferencije.

Danas je u Općinskoj vijećnici Općine Vela Luka upriličeno svečano potpisivanje aneksa Sporazuma o provedbi potprojekta „Uspostava i upravljanje integriranim sustavom procjednih voda na odlagalištu otpada Sitnica“ između Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,Općine Vela Luka, Općine Blato i komunalno poduzeće Eko d.o.o iz Blata.

Idite na Vrh
Template by JoomlaShine