Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U okviru projekta Joint_SECAP održana prezentacija Procjene rizika i ranjivosti na klimatske promjene za otok Korčulu

Dana 30.06.2020. putem Zoom meeting aplikacije održan je on-line sastanak dionika s otoka Korčule i predstavnika tvrtke Sensum d.o.o. na kojemu je prezentirana Procjena rizika i ranjivosti na klimatske promjene za otok Korčulu u okviru provedbe aktivnosti međunarodnog Interreg projekta Joint_SECAP. 

Prezentaciju je vodila viša poslovna savjetnica dipl. ing. Duška Šaša koja je sudjelovala u izradi Procjene. Tijekom prezentacije prisutni su bili  predstavnici svih jedinica lokalne samouprave otoka Korčule te predstavnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Domaćin sastanka  bila je Općina Vela Luka, kao jedan od 9 partnera na projektu Joint_SECAP, koja kroz projekt ima zadatak prikupiti podatke te uz pomoć vanjskih suradnika izraditi potrebne procjene i analize kao i akcijski plan za ublažavanje posljedica klimatskih promjena  na području cijelog otoka Korčule. 
 
Na sastanku su predstavljeni rezultati same Procjene koji prikazuju razine rizika i uvid u stanje izloženosti po pojedinim sektorima: poljoprivreda,  šumarstvo, zdravlje, vodoopskrba, turizam, ribarstvo i  obalni pojas. Ovi se rezultati mogu koristiti tijekom planiranja strateških dokumenata svih jedinica lokalne samouprave otoka Korčule kako bi se sustavno uvodile mjere prilagodbe klimatskim promjenama uzimajući u obzir procijenjene rizike.
 
Prezentirana Procjena rizika i ranjivosti na klimatske promjene jedan je od temeljnih dokumenata tijekom realizacije krajnjeg cilja projekta, izrade SECAP-a (Akcijski plan održivog gospodarenja energijom i klimatskim promjenama). Dokument će biti objavljen na službenim stranicama Općine Vela Luka na poveznici
 
Tekst: J. Maričić
 Foto: B. Mirošević