Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr


Otvorena nova marina u Veloj Luci - MARINA KORKYRA -
„Vežite se za Velu Luku!“ -  emocijom, doživljajem i konopom
Ponosni smo da se nakon više desetaka godina nastojanja izgradila i otvorila nova marina u Veloj Luci i našoj Županiji. Time konačno možemo predstaviti Velu Luku kao novu luku hrvatskog nautičkog turizma. Od davnih 80-tih godina projekt Luke nautičkog turizma je čekao da zaživi i donese dugo očekivane promjene velolučkom turizmu i budućem razvoju mjesta.

Marina Korkyra Vela Luka svoje gatove otvorila je prvim plovilima, a prva jedrilica stigla je 22. svibnja u prelijepi zaljev opjevane Vele Luke. Projekt Marine Korkyra je jedan od najvećih projekata od interesa budućeg razvoja mjesta, a Velu Luku pozicionira kao novu luku hrvatskog nautičkog turizma. Također hotel Korkyra koji je u neposrednoj blizini svakom hotelskom gostu pruža priliku da uživa u jedinstvenom arhitektonskom projektu Marine Korkyra i šetnji uz marinu. Specifičan i 9,5 km dugi zaljev čini je prirodno sigurnim mjestom za nautičare na Jadranu. Marina Korkyra ima 132 veza, te bar i restoran koji pružaju nezaboravan pogled na cijelu uvalu Vele Luke. Zalazak sunca s pogledom na otočić Ošjak, jedan je od najljepših na Mediteranu. Marina je napravljena kao otok s dva moderna paviljona koji su povezani mostićima sa obalom čime se stavlja pečat na prepoznatljivi vizualni izgled marine. U prvom paviljonu smještena je recepcija, suvenirnica i sanitarni čvorovi, a u drugom paviljonu smješteni su bar i restoran koji su otvoreni za nautičare kao i za sve goste Vele Luke, mještane, gurmane i one koji jednostavno vole sjesti na dobru kavu, čašu domaćeg vrhunskog vina i uživati u odmoru u Veloj Luci. Restoran nudi jela bazirana na kombinaciji tradicionalnih i modernih receptura, te većinu kvalitenih namirnica nabavlja od lokalnih dobavljača.

Projektanti Marine Korkyra, Maja Kuzmanović, arhitektica i Mladen Vučković, maritimni projektant istaknuli su nam posebnosti projekta i marine:  „U ovom trenutku je izvedena samo prva faza marine, veliki lukobranski gat koji štiti čitavu marinu od nepovoljnih vremenskih uvjeta, koja je istovremeno i privezište za brodove i šetnica za turiste, odmakom od obale na gatove doživljaj veloluške vale još je snažniji. Jedinstven je primjer marine koja ima paviljone na velikom gatu, a ne na obali, te je tako otvoren dodatni prostor za korisnike. Paviljoni su minimalistički uređeni, baš iz razloga što je prava scenografija posvuda okolo, nikada ista i uvijek promjenjljiva.“

Mogućnosti promocije i brendiranja destinacije se ovim projektom značajno povećavaju, te buduća vidljivost mjesta a nadamo se i potrošnja turista budućih gostiju u mjestu će rasti. Gosti koji nam dolaze u marinu tražit će kulturni, gastronomski doživljaj našeg mjesta, očuvanu baštinu i prirodu kao i kvalitetnu ponudu. Ukoliko svi zajedno napravimo iskorak u daljnjem razvoju turizma uz potpore krovnih instutucija zasigurno ćemo uspjeti produžiti pred i post sezonu. Upravo sada u ovo teško vrijeme kada se zbog Covida 19 i nakon epidemije, Vela Luka ponovno treba pozicionirati kao destinacija koja može osigurati ne samo potpuni odmor nego i sigurnost svakom gostu, izuzetno je zahtjevan period poslovanja pred upravom novootvorene marine. Iako znamo da je situacija kao i u svim drugim destinacijama u Hrvatskoj i svijetu radi COVID-a 19, te epidemioloških mjera, koje su  i dalje na snazi, donijela veliku neizvjesnost, projekt Marine Korkyra donosi dodanu vrijednost destinaciji te je uspješno završen zahvaljujući zajedničkom radu svih dionika.

U privitku Vam dostavljamo fotografije Marine Korkyra. A uz slogan netom otvorene marine „Vežite se za Velu Luku!“ pozivamo Vas na zajednički obilazak. Najavite svoj dolazak na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i/ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. rado ćemo Vas upoznati s projektom i organizirati obilazak.

S poštovanjem,
Dorjan Dragojević, direktor

FOTOGALERIJA