Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Prema programu višednevne velolučke gastronomske manifestacije pod nazivom „Stajun od lumblije 2019“ dvorani hotela „Korkira“ profesor doktor Josip Žuvela, rođeni Velolučanin, koji živi i radi u Dubrovniku, održat će predavanje pod nazivom „Maslinovo ulje – fenopmen svakodnevice“.

Tim popvodom, prof. Josip Žuvela je stručnjak iz područja gastronomije, savjetnik i instruktor za gastronomiju i ugostiteljstvo, profesor na Sveučilištu u Dubrovniku, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, te nositelj titule viteza gastronomije sredozemnih i europskih regija bio je gost u emisiji Kulturni krajolik. Predavanjem će biti obuhvaćen fenomen masline, kao ljekovite biljke, simbola ovog podneblja, inspiracije brojnim umjetnicima u njihovom radu, zanimnlivostima vezanim za maslinu, maslinovo ulje, njezinoj ulozi u očuvanju zdravlja i ljepote.
Također, u petak, 25. 10. u Galeriji Centra za kulturu u sklopu „Stajuna od lumblije“, održat će se natjecanje za „Zlatnu Lumbliju“, a osim prezentiranja i proglašenja najukusnijih lumblija na događaju će biti predstavljena ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova a sve će biti popraćeno s kulturno umjetničkim programom.
Lučani kažu da lumblija nije samo kolač. Ona je, zapravo, priča koja govori o tradicionalnom načinu otočnog življenja, o bojama, okusima i mirisima, a sve prožeto dubokim osjećajima i romantikom. Turisti i putnici namjernici odavno su prepoznali bogatstvo tradicije i kulturne baštine, boje, okuse i mirise starih autohtonih jela, a lumblija i turistima nosi jedinstvenu poruku – 'ne zaboravi me'. Zato se tu svi uvijek i vraćaju.