Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Udruga Novi otok je u Veloj Luci održala predavanja kojima je kao najvažnije aktivnosti udruge predstavila tribinu za građane, poduzetnike i ostale zainteresirane za prijave na razne natječaje za regionalni razvoj, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije i sve teme održivog razvoja.


Do sada su održali radionice vezane za aktivnosti u poticanju stanovništva, pravnog sektora i građana za prijavu na natječaje za povećanje energetske učinkovitosti, zatim nastavak akcije za stvaranje baze podataka mladih nezaposlenih osoba, ostalih nezaposlenih i akcija za zapošljavanje mladih, te organiziranje edukacija, predavanja o energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije, održivom razvoju i samozapošljavanju, te osnivanja Partnerske grupe.
Gošća u našem studiu bila je Katica Smojver, koja je govorila o aktivnostima koje su se ovih dana održavale u Veloj Luci. „Jedna od njih je i Edukativna ekološku radionica za djecu i roditelje „Recikliraj i uživaj“ , a radionicu su vodile dvije voditeljice iz naše prijateljske udruge, Ekološka udruga Krka iz Knina“, navodi naša današnja gošća. Članovi ove udruge osmislili su i organizirali prvu Eko knjižnicu igračaka u RH i u suradnji sa njima organizirana je i naša eko knjižnica igračaka. Radionica se sastoji se od:

- prvi dio obuhvaća interaktivnu prezentaciju kojom se objašnjava razlika između smeća i korisnog otpada, štetnost smeća za okoliš i ljudsko zdravlje te sam proces recikliranja

- drugi dio obuhvaća "alternativno" recikliranje, odnosno kreativno iskorištavanje otpada za izradu igračaka ; izrađivati ćemo primjere korištenja otpada i prigodno ih obojiti
- na kraju ćemo se poigrati , da djeca kroz igru uče prepoznavati otpad s kojim se svakodnevno susreću. Također, u četvrtak je održano i predavanje vezano za samozapošljavnje mladih na otoku Korčuli, koje bi trebalo educirati mlade ljude o važnosti ostajanja na otoku.
Udruga Novi otok dobrovoljna je udruga osoba koji žive na otoku Korčuli , na svim otocima Hrvatske i na cijelom teritoriju Hrvatske , Europe i svijeta i zaljubljenici su u otoke, priobalje, kontinente, more , rijeke , vode , sav okoliš domovine i cijele planete a koji žele svojim doprinosima kroz aktivnosti udruge promijeniti i učiniti bolji život prvenstveno za mlade, djecu , starije i nemoćne i za otok, otoke , priobalje, more, rijeke, vode i sav okoliš našeg planeta . Glavna ideja osnivača je bila da se udruže svi zaljubljenici otoka , mladi koji su nezaposleni i nemaju radnog iskustva , uopće mladi koji žele poboljšati život na otoku i „stariji „ zaljubljenici otoka , osobe sa životnim i radnim iskustvom koji žele biti mentori mladima i koje žele prenijeti mladima sve ono važno životno , što su njima prenijeli njihovi „stari „ i pomoći im u otežanim uvjetima raditi i živjeti , podizati i širiti svijest o vrijednostima obitelji , zajednice, zajedništva i zajedničke brige o otoku , okolišu.