Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 U humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za sve stradale u potresima u Petrinji, Glini i Sisku prošli je tjedan u Veloj Luci prikupljeno više od 4 tona hrane i higijenskih potrepština u organizaciji ogranka Crvenoga križa Vela Luka, izvijestila je načelnice Općine Vela Luka, Katarina Gugić.
Sva prikupljena pomoć otišla je za Zagreb odakle će biti transportirana prema gradovima stradalima u potresu.*
Gradsko društvo Crvenog križa Korčula u suradnji sa mjesnim aktivima Crvenog križa i velikim brojem DVD-ova, udruga i organizacija s cijelog otoka Korčule i općine Orebić te mnogim volonterima, uspješno je završilo akciju prikupljanja pomoći za stradale u potresima. Pomoć se prikupljala u Orebiću u vatrogasnom domu, u Korčuli u atriju Doma kulture i srednjoj školi Petra Šegedina, u Smokvici u školskoj dvorani, u Blatu u dvorani Doma kulture i u Vela Luci u školskoj sportskoj dvorani. U akciji je ukupno prikupljeno 13.630,95 kilograma hrane (brašno 1 690 kg, ulje 1 407 l, riža 458, kg, šećer 1 200 kg, sol 393 kg, tjestenina 1 286 kg, juhe u vrećici 110 kg, konzervirana hrana 1 246 kg, mlijeko 1 343 l, dječja hrana 141 kg, voda 684 l...), 8 487 komada higijenskih potrepština (šampon, deterdžent za odjeću, deterdžent za posuđe, sapuni...) i 5 817 komada zaštitne opreme (maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva, zaštitna odijela....).
“Ovim putem, u ime Općine Vela Luka i svoje osobno ime, želim zahvaliti svim volonterima Crvenog križa na trudu i radu u ovoj humanitarnoj akciji kao i svim ostalim volonterima, ravnateljici Srednje škole Vela Luka Ofeliji Dragojević na ustupljenoj dvorani i pomoći, članovima DVD-a Vela Luka na pomoći pri ukrcaju potrepština, Deniju Žuveli, vlasniku Obrta za trgovinu Zezalo koji je organizirao prijevoz za cijeli otok do Zagreba i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj humanitarnoj akciji. Posebno zahvaljujem svim mještanima Vele Luke koji su ponovno pokazali svoje veliko srce i dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji. Dobro je činiti dobro”, napisala je Katarina Gugić.
U akciji su sa još jednim kamionom sudjelovali također i Blato, Smokvica i Korčula te Orebić u organizaciji Crvenoga križa.
Općina Vela Luka donijela je Odluku kojom će 40 tisuća kuna uplatiti na račune gradova pogođenim potresom, objavila je načelnica Općine Katarina Gugić.
Sredstva se raspoređuju na tri grada:
• Grad Petrinja – 20 tisuća kuna;
• Grad Glina -10 tisuća kuna;
• Grad Sisak – 10 tisuća kuna.