Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Slika može sadržavati: Jedna osoba, stoji, božićno drvce i u zatvorenom
 
U današnjem programu Radia M, gostovala je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić. Tijekom razgovora, osvrnula se na najnovija događanja koja su zadesila unutrašnjost Hrvatske, pa se i Općina Vela Luka, zajedno s Crvenim križom Korčula i ogrankom u Veloj Luci, u sportskoj dvorani na Moćnom lazu, uključila u humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za sve stradale u potresima.
Jučer je održana i sjednica općinskog vijeća, uz izjašnjavanje elektroničkim putem , na kojoj su donesene odluke vezane za izmjene i dopune Proračuna Općine Vela Luka za 2020.g. i (Izmjene i dopune) Plana razvojnih programa Općine Vela Luka za razdoblje od 2020. - 2022.g.
Odluka o Izmjenama i dopunama Programa građenja komunalne infrastrukture na području Općine Vela Luka u 2020. g. Odluka o izmjenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Općine Vela Luka u 2020. godini. Odluka o izmjenama i dopunama Programa uređenja i održavanja mjesnog groblja u 2020. godini. Odluka o izmjenama i dopunama Programa trošenja sredstava dijela naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru u 2020. godini. Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara Općine Vela Luka za 2021. godinu.
Iz osvrta na godinu na izmaku, načelnica je izdvojila nekoliko događaja koji su ipak održani: veliki koncert Trag u beskraju, svečanu sjednicu Općinskog vijeća koja je održana u sklopu dana sjećanja na Olivera Dragojevića, a kojoj je bio nazočan i predsjednik RH Zoran Milanović, te Stajun od lumblije, koji se ove godine održao na drugačiji način.
“Unatoč problemima koji su nstalai uslijed pandemije Kovida – 19, turistička sezona je prošla još i relativno dobro, bez obzira što se nisu održale brojne kulturne i spotske manifestacije, a koje su ranijih godina obogaćivale lušku kulturnu ponudu tijekom ljeta”, navodi načelnica, koja je na kraju razgovora svim našim slušateljima zaželjela sretnu i uspješnu novu godinu.