Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Povodom rođendana, kojega je 7. 12. trebao proslaviti naš Oliver, u nedjelju, 6. 12. Na HRT-u 1, prikazan je dokumentarni film A Porina dobiva... Oliver Dragojević, dan prije njegova rođendana.
Redatelj i scenarist je Toni Volarić, a urednica Lejdi Oreb, koja nam se javila putem telefona, i ispričala puno zanimljivih detalja o samom filmu, ali i o životu legende zabavne glazbe sa ovih prostora (a i šire), a koje zbog obima građe, nisu mogle stati u sat ipo vremena koliko traje film.


Priču o velikom Oliveru pletu njegovi najbliži: supruga Vesna, prijatelji Bata, Brico, Gibonni, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš, Zorica Kondža, Vinko Barčot, Meri Cetinić.
Oni koji su vidjeli ovaj film i plakali su i pjevali shvaćajući koliko nam svima nedostaje Oliver i kako ga je nemoguće nadomjestiti. Posebno je zanimljivo čuti koliko nedostaje obitelji, ljudima s kojima se svakodnevno družio, kako su nastale pjesme koje ćemo pjevati još desetljećima.
Autorska ekipa je, stvarajući film o Oliveru, bila u Veloj Luci, Splitu, Zagrebu, a gledatelji će se, zahvaljujući arhivi HRT-a, moći prisjetiti mnogih Oliverovih nastupa, prije svega onih koje je sanjao i uspio dosanjati u Parizu, New Yorku i Londonu.
Simbolika je i u datumu emitiranja. Naime, Sveti Nikola zaštitnik je pomoraca, a Oliver je, govori se o tome u filmu, uživao ploviti i ribariti. Zaista, veliko je naše srce za jednog od najvećih koji su nam ikada pjevali. Institucija Dragojević, Glazbeni zavod Oliver Dragojević ili muzička škola, pjaca, ulica, Oliver Runjićev, Barčotov, Popin, Jakšin, Gibin... za sve meridijane i paralele, rase, nacije, boje, jezike, jedan i jedinstveni, čovjek emocije koja te, kad je on bio u molu, a ti u bedu - baci u sevdah pa bi cmizdrio - ili te natjera na ples kad s Cetinskim otpjeva “čuvaj me se maaaala, ja san stari morski vuk”. Oliver, taj dragi, mršavi oćalinko, koji se u uvukao u naše živote jednom za svagda...

Sažmi