Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

„Prema podacima prikupljenima od strane Županijskog stožera civilne zaštite, na području Općine Vela Luka  na dan 2.prosinca zabilježen je 1 novi slučaj zaraze koronavirusom te je trenutno u Veloj Luci sveukupno  14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi bliski kontakti zaraženih osoba su epidemiološki obrađeni i utvrđena im je mjera samoizolacije.

 

U Domu zdravlja dr.Ante Franulović Vela Luka testiranja se ovaj tjedan vrše srijedom i petkom u 12:15 sati.

U Specijalnoj bolnici Kalos i Domu za starije osobe Vela Luka postupa se prema uputama nadležnih tijela i Ministarstva zdravstva. Sukladno Odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, ugostiteljski objekt unutar Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos smije raditi i usluživati samo one goste i pacijente koji u sklopu objekta bolnice koriste i uslugu smještaja.

 

U Dječjem vrtiću Radost jedna je zaposlenica pozitivna, a dvoje djece nalazi se u samoizolaciji. Prema uputama dobivenih od strane HZJZ, dječji vrtić radi normalno uz poštivanje svih epidemioloških mjera dobivenih od HZJZ i MZO na način da:

-      Roditelji ne ulaze u zgradu vrtića, dijete predaju odgajatelju na ulazu i  roditelji u predviđene tablice upisuju temperaturu djeteta

-      Svaka odgojna skupina je u svom prostoru, sa svojim odgajateljima, ne miješaju sa ostalim skupinama.

 

Nastava u Osnovnoj školi se održava u školi (model A)  te u  samoizolaciji se nalazi troje učenika, a trenutno nema učitelja i ostalih djelatnika  u samoizolaciji.

 

U Srednjoj školi od samog početka školske godine nastava se održava po B modelu (mješoviti model) te je organizirana na način da svaki tjedan po jedan razredni odjel nastavu prati na daljinu ili online.

U Srednjoj školi Vela Luka 1 djelatnik se nalazi u samoizolaciji, a  trenutno nema zaraženih učenika kao ni učenika i razrednih odjeljenja koji se nalaze u samoizolaciji.

 

Apeliramo i dalje na mještane da se ponašaju odgovorno i  drže propisanih protuepidemijskih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.“