Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Tržnice diljem Republike Hrvatske dugo su bile zatvorene, a mali proizvođači morali su pronaći novi put do kupaca. Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) te koordinatorica Odbora za ribarstvo (PECH) Ruža Tomašić, kao gošća emisije Plodovi naših truda, komentirala je važnost otvaranja tržnica i domaće proizvodnje.


Istiće kako je nužna i generacijska obnova, što je sada najveći problem s kojim se susreće sektor poljoprivrede.
'Tehnološke inovacije su ključne, a mnoga gospodarstva još nisu pripremljena za to. EU, osim toga, ne bi trebao donositi zakon o minimalnoj plaći, što treba prepustiti pojedinim državama', komentirala je.
Dodaje kako zajedničko tržište treba urediti i donijeti interventne mjere, izvozne subvencije i tržišne standarde. 'Najvažnije mi je da se uspostave mjere za brzu reakciju u slučaju poremećaja na tržištu kakav je stvorio koronavirus. Važan je i seoski turizam jer on doprinosi generacijskoj obnovi i otvaranju radnih mjesta', dodala je Tomašić i poručila da je upitala Europsku komisiju što se čeka s priznanjem 'hrvatskog prošeka' jer njegovi proizvođači teško posluju iako je riječ o našoj tradicionalnoj proizvodnji koja doprinosi generacijskoj obnovi.
'Zajednička poljoprivreda orijentirana je u tom smjeru, a prekomjerna administracija stvara najviše problema, posebno ako se osvrnemo na to da su poljoprivrednici stariji od 65 godina', rekla je. Nova politika treba poboljšati rad poljoprivrednika i ako ne budemo brzi i efikasni u pronalaženju načina na koji ćemo povući europski novac, 'uzalud nam sve milijarde'.