Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Katija Romac, gošća emisije Kulturni krajolik

Katija Romac, poznata i kao Vila Pričalica, bila je gošća današnje emisije Kulturni krajolik koja je pričom uprizorila svoju posljednju slikovnicu „Ana ispod oblaka“. U ovoj priči između sna i jave za velike i male publika je saznala što se sve zbiva u gradu s malo zdravog zraka i čiste vode, što Pohlepić Grozni snije, gdje su tu zlobići i Crna Zlobinja i tko je Mudra Somina.


„Ana ispod oblaka“ priča je o djevojčici koja se razboljela živeći u gradu koji proživljava ekološku katastrofu. Nadarena djevojčica živi u svojemu svijetu jer vanjski svijet je svijet preokrutan za nju. Vršnjaci je izruguju u razredu, na društvenim mrežama i fizički je zlostavljaju. U današnjem svijetu odrastanja djece, priča o Ani osvještava sudbinu i žrtve i zlostavljača. Autorica knjige ističe da „ako ova priča pomogne jednom jedinom djetetu na cijelom svijetu, ona je ispunila svoj zadatak“.
Katija Romac, diplomirana je inženjerka matematike i informatike. Živi i radi u Zagrebu. Bavi se slikarstvom, pisanjem dječje književnosti te radi s djecom u domovima i dječjim vrtićima. Autorica je šest knjiga-bajki.

“Danas je za mene veliki dan. Uspjela sam napraviti film - lutkarsku predstavu Vučić Krezubić koji sam stavila na Youtube. Film sam potpuno sama realizirala. Napravila sam sama lutke, oslikala scenu, napisala scenarij, odglumila i na kraju zamislite i montirala film.
To je dječji film i zato sam film pretvorila u seriju . Biti će 6 epizoda. Na youtube je za sada 5. Djeca će pogledati jednu, dvije epizodu i dosta , da se ne zamore, pa drugi put dalje ...”, navodi naša gošća, te nastavlja: “bila bih presretna da objavite filmove na vašoj stranici tako da se roditelji upoznaju s mojom serijom. Mislim da filmovi mogu poticati roditelja na druženje razgovor s djecom ...”
Epizoda o Mudroj lavici govori o ženski pravima Napisala je otvoreno pismo svim pedagozima osnovnih škola gdje im je spomenula taj problem i da se u školama uopće ne govori o tom problemu.

Katija Romac je rođena 10.7.1954, kao 3. dijete u zermljoposjedničkoj obitelji Petković-Kovač. Majka joj je bila učiteljice i radila je predstave na otoku Korčuli. Zbog školovanja djece 1957. g obitelj se seli s otoka Korčule u Zagreb. U Zagrebu je Katija završila prirodoslovno-matematički fakultet. Kao inženjer matematike i informatike je radila skoro cijeli svoj radni vijek. Katija se počinje baviti slikarstvom i 2014 ima svoje dvije samostalne izložbe slika u Zagrebu i na otoku Korčuli. 2016. g izdaje svoje prve dvije knjige-bajke : Djevojčica sa zlatnim pjegicama i Zajc Ivek. 2018 g izdaje još 4 knjige-bajke. Ana ispod oblaka, Delfina – princeza od koraljnih grebena, Vučić Krezubić i Pužica Mudrica. . Svoje knjige sama ilustrira. Katija po svojim knjigama radi prestave u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama. Katija je svoje knjige stavila i na AMAZON i prevela ih je i na španjolski, engleski, francuski, njemački i srpski.
Po struci informatičar sama priprema svoje knjige za tisak i za Amazon. Za svoj rad je dobila potporu i priznanje od grada Splita.