Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Domaća pjevačica, 33-godišnja Lea Mijatović jedna je od mentorica ovogodišnje sezone showa 'Zvijezde pjevaju', a zvijezda koja joj je 'pripala', je kazališni, televizijski i filmski glumac, 56-godišnji Boris Svrtan. Da im smijeha ne nedostaje otkrila nam je i sama Lea koja posljednjih mjeseci ima itekako pune ruke posla. O čemu se točno radi, otkrila je u današnjoj emisiji Evergreen.


Lea Mijatović je rođena 21. siječnja 1986. godine.
Već kao petogodišnjakinja pokazuje talent i interes za glazbu svojim prvim nastupom na dječijem festivalu Splitskog KUD-a Mozaik.

Pohađa osnovnu i srednju Splitsku glazbenu školu "Josip Hatze" na odsjeku "solo pjevanje" u klasi prof. Sanje Erceg-Vrekalo

Već u teenagerskim godinama ostvaruje autorsko-producentske suradnje s Joškom Banovim, Nenadom Ninčevićem i Nikšom Bratošem te nastupa i biva nagrađivana na Splitskom festivalu, Melodijama hrvatskog Jadrana, Zagrebačkom festivalu, Marco Polo festu, BH eurosongu, Melodijama Mostara...

2004. se prijavljuje na jedan od prvih reality show-ova u hrvatskoj "Coca Cola Music Stars" u kojem kao finalistica dobiva jednu od glavnih uloga music filma "Prve minute slave".

Nakon toga snima duet s nekadašnjom teen zvijezdom Danijelom Benijem (grupa Teens) za pjesmu "Kad si tu" čiji je autor Marko Tomasović.
Pjesma osvaja drugo mjesto na festivalu Sunčane skale i top liste hrvatskih radio postaja.

Slijedi preseljenje iz Splita u Zagreb gdje se razvijaju nova glazbena prijateljstva i suradnje.
S grupom Buđenje nastupa kao gošća na klupskim svirkama, snima duet za pjesmu "Bez obzira na sve" te započinje glazbenu suradnju s gitaristom Parnog valjka Marjanom Brkićem BRK-om na pjesmi "Zaboravljaš" s kojom nastupaju na prvom CMC festivalu 2008. godine, a suradnja se nastavlja na klupskoj turneji narednih godinu dana.

2009. Dobiva poziv da se pridruži bendu Teška industrija kao glavni vokal i u narednih sedam godina osvaja regiju s Teškom industrijom.
Albumi "Nazovi album pravim imenom", "Bili smo raja", "XL nakon" i "Selfie" osim svoje diskografske promocije doživljavaju i koncertne promocije širom regije pa čak i dijaspore. Pored autorskih pjesama gdje se i sama okušava kao tekstopisac (Trebam te kao nekada, Takvi kao ti, Moj svijet, Zapleši...) dobiva brojne komplimente od struke i publike za interpretaciju obrađenih pjesama na albumu "Bili smo raja".
S Teškom industrijom nastupa na
Dori (2011.), CMC festivalu (2013.), Zagrebačkom festivalu (2018.)., snima duete sa svojim idolima Kemalom Montenom (Majske kiše - pobjednica festivala "Sunčane skale") i Željkom Bebekom (Jednom daje nam Bog), pjeva na brojnim koncertima pred mnogobrojnom publikom od kojih su značajniji onaj na Rujan festu 2012. pred 5000 ljudi, rasprodana glazbena dvorana Vatroslav Lisinski 2013. , zagrebačka Tvornica 2016...

2016. Lea napušta Tešku industriju i ostvaruje suradnju s autorsko - producentskim timom Decibel studija - Igorom Ivanovićem i Markom Vojvodićem. Slijede uspješni singlovi "Ti me jedini znaš", "Ljubi me", "Sanjam te" te "Između oprosta i kajanja" s kojom nastupa na Zagrebačkom festivalu 2018.
Na Zagrebačkom festivalu 2019 izvodi pjesmu "Pogled kao plamen" u duetu s NOA-om, a na Dori 2019 je nastupila s pjesmom "Tebi pripadam" koju je kritika nazvala Leinom "pjesmom karijere".