Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnja gošća emisije Četvrtkom aktualno bila je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, koja je govorila o trenutnoj situaciji u Veloj Luci.

Krenuvši od početka ove, po svemu, specifične godine, načelnica se osvrnula na aktivnosti općine prije i za vrijeme izolacije tijekom proljeća, kada su sve aktivnosti općine bile obustavljene ili prekinute. „Ipak, nakon prekida izolacije, gospodarstvo je pomalo krenulo, pa je tako ovogodišnja turistička sezona bila bolja od očekivanog“ s obzirom na cijelu situaciju - navodi načelnica Gugić, jer se i sama situacija oko korona krize itekako odrazila na cjelokupno gospodastvo općine. Što se tiče kulturnih događanja, uspješno smo i bez ikakvih posljedica, izrealizirali centralni događaj, manifestaciju „Trag u beskraju“, posvećenu našem Oliveru, a bio je i pravi trenutak da se održi i svečana sjednica Općine Vela Luka, koja se nije mogla održati na sam Dan općine, 19. 3., a kojoj je prisustvovao i sam predsjednim RH Zoran Milanović. Tom prilikom, kao i svih prijašnjih godina, dodijeljena su priznanja za prošlu godinu svim laureatima, dodjeljene nagrade najboljim sportasima te sklopljen Sporazum o prijateljstvu s gradom Jastrebarsko uz prigodni kulturno-umjetnički program.
Na 28. sjednici održanoj prije nekoliko dana, doneseno je niz odluka vezanih za razvoj i unapređenje općine Vela Luka, koje su većinom jednoglasno prihvaćene, a u tijeku su i radovi na uređenju šetnice ispred osnovne škole na kojoj će se, u suradnji sa udrugom Likovno stvaralaštvo, postaviti mozaici, kao nastavak njihovog projekta Luka mozaika.
„U proteklom periodu nekoliko je TS pušteno u rad, a neke još čekaju određene dozvole s radom je započelo i nedavno otvoreno reciklažno dvorište, poduzetnička zona je spremna za zainteresirane poduzetnike, u tijeku je asfaltiranje ceste u uvali Picena i Tankaraca, uskoro započinju radovi na uređenju memorijalne zbirke u Centru za kulturu posvećene Oliveru Dragojeviću, u dječjem vrtiću Radost će se opremiti kuhinja i kupiti oprema za prostorija vrtica kao i informaticka. Uskoro ce i zapoceti iređenje ribarnice tako da je pred nama još puno zadataka i posla“, navodi načelnica Katarina Gugić, koja je na kraju razgovora pozvala naše slušatelje da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH, kako ne bi ugrozili trenutnu povoljnu epidemiološku sitaciju u Veloj Luci, a kako bi na taj način doprinijeli da se svi što prije vratimo u normalan život.