Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Turistička zajednica i Općina Vela Luka pozivaju Vas na Deveti Korčulanski barokni Festival koji i ove godine ugošćuje prestižne svjetske i domaće ansamble i soliste barokne glazbe.
Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih kulturnih spomenika otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju.


Nakon srijede, na rasporedu je nedjelja, 13. rujna kao završna večer, kojom službeno zatvara ovaj prestižni festival, i to na pijaci Župne crkve sv. Josipa imati ćemo čast uživati u još jednoj briljatnoj večeri. Flašofon, glazba u boci, genijalni trio sa Bornom Šercarom, Ivom Ilakovac te svima nam dobro poznatim Antom Gelom.
Usprkos svim poteškoćama, Korkyra Baroque ne odstupa od tradicije.
Program ovogodišnjeg devetog izdanja Korčulanskog baroknog festivala trebao je biti posvećen u prvom redu glazbi engleskog baroka s mnogo engleskih umjetnika, sve odreda virtuoza strastveno posvećenih upravo glazbi te epohe. To je trebala biti iznimna čestitka za 70. rođendan i zahvala Michaelu Answorthu, Englezu kojem su Orebić i Korčula dom i koji se upisao u bogatu kulturnu povijest Korčule kao inicijator, suutemeljitelj i sve ove godine glavni mecena međunarodno etabliranog festivala.
No, koronavirus je poremetio planove i poništio koncepciju koju je napravila umjetnička ravnateljica Laura Vadjon s puno entuzijazma i uz veliki osobni angažman u kojem važnu ulogu igraju i njena poznanstva i njen umjetnički ugled na europskoj glazbenoj sceni.
Lijepo uigrani i usklađeni glasovi dvoje pjevača i njihov program "Ona Charming Night" bila je svojevrsna provodna nit čitavog festivala a u Veloj Luci.
Prema epidemiološkim mjerama i napucima koje je Ministarstvo kulture dalo svim festivalima koje podupire, Korkyra Baroque će se ove godine također realizirati bez inozemnih umjetnika i s manje programa. No, festival će ipak nastaviti osvajanje novih mjesta na samom otoku Korčuli i na Pelješcu u kojima će se barokna glazba svirati najvjerojatnije prvi put, pogotovo na najvišoj umjetničkoj razini.
Festival će ove godine imati i dva iskoraka u glazbu noviju od baroka. Gitarist Ante Gelo i udaraljkaš Borna Šercar, uz sudjelovanje violončelistice Iva Ilakovac, sasvim će sigurno dobro oraspoložiti publiku najprije u Korčuli, a potom u Veloj Luci svojim obradama glazbe raznih epoha i žanrova, od Bacha i Mozarta, preko Bizeta i Offenbacha, do Hačaturjana i Zdenka Runjića. A premda pripada kasnijoj bečkoj klasici, Beethovenu će u njegovoj godini i Korkyra Baroque odati počast nastupom Tria Eusebius koji čini mladi i vrlo perspektivni glazbenici – violinistica Eva Šulić, violončelistica Tonka Javorović i pijanist David Vuković.