Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Uz dirljivu klapsku izvedbu na groblju, ali i misu zadušnicu, počelo obilježavanje druge godišnjice smrti glazbene legende.
Supruga Vesna, sinovi Damir, Davor i Dino, nevjeste, unuci... svi su oni stigli jučer u crkvu svetog Josipa u Veloj Luci gdje su prisustvovali misi zadušnici organiziranoj povodom druge godišnjice Oliverove smrti
Jučer je Vela Luka živjela Olivera. Polaganjem vijenaca na posljednjem počivalištu Olivera Dragojevića, a potom i misom zadušnicom u crkvi svetog Josipa u Veloj Luci, počelo je obilježavanje druge godišnjice odlaska glazbene legende.


Na tamošnjem groblju bilo je posebno emotivno kada je mješovita klapa Folklornog društva Kumpanija krenula pjevati Oliverovu 'Romancu'. A sve to zapravo je bio uvod za sinoćnji veliki koncert pod vodstvom Ante Gele, koji se održao na pijaci ispred ckrve svetog Josipa.
Centar za kulturu Vela Luka i Narodna knjižnica 'Šime Vučetić' organizirali su izložbu 'Oliver u Luci/ Luka u Oliveru' i promociju knjige 'Trag u beskraju' Zlatka Galla. Izložba se održala 27. srpnja, a 29. je održana promocija knjige.
Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja bio je ograničen i svi sudionici morali su se pridržavati mjera HZJZ. Pijaca ispred crkve sv. Josipa disala je kao jedno, naime, publika je bira razmještena prema preporukama HZJZ, na udaljenosti od najmanje 2m, kako ne bi doplo do neželjene širenje zaraze korona virusom.
Izložba i promocija knjige samo su mali dio tjedna posvećenog Oliveru Dragojeviću.
Vrhunac je sinoć održani veliki koncert 29. srpnja naziva „Trag u beskraju“. Na tom koncertu nastupili su. Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliveovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.
Sukladno tome, Vela Luka omogućila je i druge načine praćenja koncerata. Koncert “Trag u beskraju”, 29.7. prenošen je se uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a te na Narodnom radiju. Kako bi rasteretili i spriječili veliko okupljanje ispred pijace, navedene koncerte mogli su se pratiti i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci, kao i putem dva video zida u samom centru mjesta (Mala riva, park). Veliki broj barki i kaića usidrio se ispred video zida u centru mjesta kako bi publika i sa mora mogla uživati u ovom glazbenom spektaklu.

Fotografija Vela Luka Tourist Board.

Fotografija Vela Luka Tourist Board.

Fotografija Vela Luka Tourist Board.