Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Sinoć, u petak 31. 1. 2020. održana je u Veloj Luci 15. Noć muzeja. Velolučki Centar za kulturu redovito se uključuje u ovu manifestaciju, a ovogodišnja tema Noći muzeja bila je Velike obljetnice hrvatskih muzeja. Na tom tragu Centar za kulturu Vela Luka pripremio je zanimljiv program. Posjetitelji su u Noći muzeja razgledavali muzejske zbirke, uživali u zvukovima klapske pjesme i nastupu mješovite klape FD "Kumpanija", listali brojne publikacije Centra za kulturu, provjeravali svoje znanje iz kulturne baštine rješavajući upitnik s pitanjima vezanim za kulturu Vele Luke i šire.

Centralni događaj bio je otvaranje izložbe "Stolovi Sunca pod okriljem Posejdona" koji su osmislili i realizirali umjetnici međunarodne reputacije Petar Omčikus, Kosa Bokšan i Kemal Širbegović.
Stolovi imaju veliku umjetničku vrijednost i svjedočanstvo su zlatnog doba velolučkog turizma i podsjetnik na vrijeme izgradnje kapitalnih turističkih objekata u mjestu.Prilikom otvaranja izložbe govorio je ravnatelj Centra za kulturu dr. sc. Dinko Radić koji je najavio nove projekte, naglasio značaj i važnost ulaganja u kulturu i muzejske institucije, kao i značaj Petra Omčikusa i Međunarodnih susreta umjetnika u Veloj Luci. O izložbi je govorila autorica izložbe Rada Dragojević Ćosović, viša kustosica, naglasivši važnost očuvanja pronađenih stolova iz kultnog restorana "Sunce", njihovu umjetničku i dokumentarnu vrijednost. Osvrnula se na pažnju koja se posvećivala uređenju objekata i ulogu struke u promišljanju prostora onoga vremena, kao i na Drugi međunarodni susret umjetnika i njegov značaj. Izložbu je otvorila Načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić osvrnuvši se na povijest velolučkog turizma. Program koji je trajao do 23 sata je vodila Petra Surjan., a otvorenje izložbe posjetili su brojni turistički djelatnici, aktivni i umirovljeni, koji su se zajedno fotografirali oko stolova izrađenih u mozaiku. Noć muzeja posjetili su i velolučki učenici i drugi posjetitelji koji su razgledavali stolove s motivima iz morskog svijeta, ali i vrijedne zbirke Centra za kulturu.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.