Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

I ove godine, u suradnji Općine Vela Luka, Turističke zajednice Vela Luka, pokladne udruge „Trtajun“ i Centra za kulturu Vela Luka uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je uprizorenje živih jaslica u autentičnom špiljskom ambijentu Vele spile, događaj koji je po lokaciji održavanja uistinu jedinstven u Hrvatskoj!


„Vela spila, treću je godinu za redom pružila je veličanstvenu kulisu posebnom božićnom događaju, a ove su godine žive jaslice u jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu zasjale u režiji brojnih članova pokladne udruge „Trtajun“ koji su u prigodnim kostimima utjeloviti likove iz biblijske priče. Interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja događaj je upotpunjen međunarodnim promicateljima hrvatske kulturne baštine i osvajači najvrjednijih svjetskih nagrada - Gradski zbor „Brodosplit“.
Zbog specifičnosti lokaliteta, na dan održavanja događaja na snazi je bila posebna regulacija prometa. S obzirom da je promet prema špilji za osobne automobile bio zatvoren, za dolazak do Vele spile postojale su dvije opcije, pješice „plavom stazom“ ili organiziranim besplatnim prijevozom koji je bio dostupan od 15 h u centru Vele Luke na taxi stajalištu.