Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnja gošća u emisiji Četvrtkom aktualno bila je ravnateljica dječjeg vrtića „Radost“, gđa Miranda Oreb. Prije nekoliko dana,
predstavnici devet općina i četiri grada Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su ugovore za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne EU projekte ukupne vrijednosti 2,1 milijun kuna.


Radi se o 13 odobrenih projektnih prijedloga.
Općini Vela Luka odobreno 80 tisuća kuna za rekonstrukciju zgrade dječjeg vrtića „Radost“. Prema riječima ravnateljice, vrtiću je rekonstrukcija zaista neophodna, jer već duže vrijeme prokišnjava krovište, a i prema novim standardima, dječji vrtići moraju imati i sportsku dvoranu, i primjerene sprave na otvorenom. Također,vrtić je i ove godine raspisao natječaj za upis djece u novu pedagošku godinu, koja će, kako se ravnateljica nada, ove godine ponuditi mogućnost popodnevnog i smjenskog boravka te se radno vrijeme produžuje do 21 sat. Uz to, djeca imaju mogućnost besplatno pohađati dvije vrste posebnih programa: sportski program te program ranog učenja engleskog jezika. Ovakva organizacija rada i navedeni posebni programi financirali bi se iz Europskih fondova za vrijeme trajanja projekta odnosno 30 mjeseci, a obuhvaćaju i dodatnu edukaciju odgojiteljica, te moguće i zaposlenje novih.
Što se tiće trenutnih aktivnosti, ove godine je na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije koji je održan u Blatu, dječji vrtić „Radost“ osvojio brončanu medalju.