Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U današnjoj emisiji Četvrtkom aktualno gošća je bila ravnateljica Doma za starije Vela Luka, Nikolina Žuvela, koja je govorila o aktualnostima vezanima za ovu ustanovu. Naime, u tijeku su radovi energetske obnove na Domu za starije osobe Vela Luka napreduju sukladno planu i programu.

Nakon provedenog postupka javne nabave, Ugovor o izvođenju radova potpisani su ugovori za provedbu usluge stručnog nadzora gradnje i usluge koordinatora zaštite na radu tijekom izvođenja radova s tvrtkom Deltagrad.

“Postupak Uvođenja izvođača u posao proveden je 5.lipnja 2019.godine te je odmah po uvođenju u posao izvođač započeo sa radovima. Oko cijele zgrade postavljena je skela i započeti su radovi na fasadi, te je nabavljena oprema za strojarski dio projekta. Završetak radova očekuje se u travnju 2020. Godine”, navodi ravnateljica Doma, te se nada da će po zavrđšetku radova doći do većih ušteda, a samim time i manjih troškova održavanja.

Za provođenje projekta 19. listopada 2018. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Doma za starije osobe Vela Luka, kojim je Domu dodijeljen iznos od 1.483.904,69 kuna prihvatljivih troškova. Dubrovačko-neretvanska Županija sudjeluje s preostalih 2.589.495,88 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 4.073.400,57 kuna.

Osim samog boravka u Domu, Dom nudi i druge usluge, kao što su dostava toplih obroka, održavanja higijene, a u suradnji sa volonterima Crvenog križa i organizira i akcije „Aktivno starenje“, kojom svoje korisnike potiću na brojne aktivnosti i bolju uključenost u svakodnevni život.
„Pred nama su Božić i Nova godina, pa ćemo tako našim korisnicima, kao i dosada organizirati i prigodna druženja sa našim udrugama, koje će im tako uljepšati i taj dio godine“, napominje ravnaeljica Doma Nikolina Žuvela.