Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Današnji gosti u našem programu bili su Marijana Milat, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Korčula i volonter Deni Franulović, koji su govorili o dosadašnjim i budućim akcijama Gradskog društva Crvenog križa Korčula. Naime, u četvrtak, 17. 10. ove godine u hotelu Korkyra održat će se posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Veloj Luci.


“Svi dosadašnji dobrovoljni darivatelji krvi znaju koje kriterije moraju ispuniti da bi mogli pristupiti darivanju krvi, i u Veloj Luci među mještanima uvijek je veliki odaziv”, navodi ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Korčula, te se ovom prilikom zahvalila brojnim velolučanima koji su se svih ovih godina redovno odazivali na njihove akcije.
Deni Franulović, koji se zadužen za mlađu populaciju navodi kako je odaziv među mladima iznimno velik, i kako se svake godine broj dobrovoljnih mladih darivatelja krvi povećava. „Tome treba zahvaliti nastavnicima Srednje škole Vela Luka, koji naše maturante educiraju o važnosti darivanja krvi“, naglašava Deni, jer, kaže, „mladi ne smiju biti mlađi od 18 godina, stoga se akcije darivanja krvi svake godine počmu održavati početkom godine, pred proljeće, kada su mladi zdravstveno najspremniji da darivanje krvi“.
Osim akcija dobrovoljnog darivanja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Korčula često sudjeluje i na brojnim drugim dobrovoljnim akcijama, a također organizira i brojne radionice za sve populacijske uzraste: od vrtićke dobi do starije populacije. Svake godine otprilike u ovo doba, za sve svoje članove organiziraju i godišnji izlet, a ove godine, točnije, već ovog vikenda idu na trodnevni izlet na otok Brač, gdje će se upoznati sa kulturnom baštinom ovog našeg najvećeg dalmatinskog otoka. Tamo će se družiti i sa domaćinima, članovima Gradskog društva Crvenog križa Supetra, te posjetiti naviši vrh Brača, Vidovu goru.