Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U ponedjeljak, 29. srpnja, u Veloj Luci održan je koncert pod nazivom Trag u beskraju, održan u čast legendi domaće glazbene scene, Oliveru Dragojeviću. Na prvu obljetnicu smrti Kozmičkog Dalmatinca okupili su se njegova obitelj, prijatelji i kolege te organizirali večer prepunu lijepe glazbe i otpjevanih uspomena. Na samome koncertu sudjelovali su njegovi prijatelji Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Ante Gelo, Alan Bjelinski, Antonio Serrano, Klapa Ošjak, Dupini, Nikša Bratoš i gudački orkestar. Velolučki koncert ispunjen ljubavlju i čarolijom sjećanja na Olivera upotpunio je još jedan trenutak po kojemu se ime Olivera Dragojevića upisalo u povijest.


Hrvatska diskografska udruga (HDU) ovim mu je povodom dodijelila Multi-platinum award za vrhunska diskografska dostignuća, posthumno priznanje u čast Oliveru koji svojim cjelokupnim glazbenim ostvarajem predstavlja jednu od, nesumnjivo, ikona domaće diskografije.
„ Prije točno godinu dana Hrvatska je osjećala neopisivu tugu zbog odlaska jednog od najvećih glazbenika u čitavoj regiji. Oliver Dragojević doista jest bio među najvećim i najuspješnijim domaćim glazbenicima, onima čiji je diskografski opus odražavao pravo bogatstvo talenta, skrivenog u tako skromnoj osobi. Oduvijek je bio izvođač koji se sa svakim diskografskim uratkom iznova rađao, ne zaustavljajući se tom putanjom od prvih uspješnica 70-ih godina pa sve do svoje smrti. Svoja je prva djela izdao u nekadašnjem Jugotonu, a prošlo je svega nekoliko godina da se Oliverovi albumi uvrste među najprodavanije u povijesti domaće diskografije. Njegov se diskografski uspjeh, naravno, ne bilježi samo u prodaji, kao niti činjenici da postoji 50-ak izdanih albuma s njegovim imenom i prezimenom. Zamislite takvu veličanstvenu produkciju, a da je svaki djelić ovakvog opusa izvanredan u svakom aspektu ove umjetnosti i glazbenog stvaralaštva. Zatim zamislite kolika je bila snaga njegovih pjesama kada se Hrvatska iz svih svojih dijelova – Dalmacije, Središnje Hrvatske, Slavonije, Istre i Primorja – poistovjećivala u jednome čovjeku i stvorila jedinstvo kakvo se odrazilo nakon njegove smrti. To je bio Oliver, njegove smo pjesme svi slušali, slušamo ih i slušat ćemo još dugo.“ – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Croatia Recordsa, diskografske kuće u kojoj je Oliver proveo najveći dio svoje glazbene karijere.

ČLANAK OBJAVLJEN: 31.07.2019
IZVOR: HDU
FOTO: HDU