Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Na prvu godišnjicu smrti Olivera Dragojevića u ranim jutarnjim satima, predstavnici Općine Vela Luka i Turističke zajednice općine, rodbina, prijatelji i suradnici našeg Olivera, položili su vijence na grob našeg proslavljenog velikana na mjesnom groblju sv. Roka u Veloj Luci.
Svečanu ceremoniju uveličala je i legendarna klapa Ošjak, a u ime Općine i Turističke zajednice vijence su položili općinska načelnica Katarina Gugić, predsjednik općinskog vijeća Zoran Manestar, zamjenik općinske načelnice Dragiša Barčot i direktor turističkog ureda Dorjan Dragojević sa suradnicima.


Kako bi odala počast velikanu hrvatske glazbe, Općina Vela Luka organizirala je koncert pod imenom Trag u beskraju. Samu manifestaciju podržala je i obitelj Dragojević koja je bila od velike pomoći organizatorima, u organizaciji Općine Vela Luka, Centra za kulturu, Turističke zajednice i Luškog Lita. Koncert je održan na trgu ispred crkve sv. Josipa, a nastupili su Oliverovi bliski prijatelji i suradnici: Zorica Kondža, Tedi Spalato, Gibonni, Ante Gelo, Nikša Bratoš, Alan Bjelinski. VIS Dupini, Antonio Serano, klapa Ošjak te Gudački orkestar iz Zagreba i drugi glazbenici. Već u 21 sat pred crkvom se okupilo mnoštvo domaćeg stanovništva i gostiju, a postavljen je i veliki videozid na kojem je bio prijenos koncerta za sve one koji nisu osigurali svoja mjesta ispred pozornice.
Okosnica manifestacije "Trag u beskraju" dva su koncerta. Prvi, na prvu godišnjicu njegove smrti, ujedno je i središnji – na velolučkoj Pijaci ispred crkve sv. Josipa, te drugi s jazz-predznakom zakazan za 31. srpnja. U njemu će sudjelovati i cijeli niz jako poznatih instrumentalista, jer nam je bila želja podignuti cijelu priču na najvišu razinu. Onako kako to Oliver zaslužuje – otkriva nam Velolučanin Vinko Barčot, dugogodišnji prijatelj preminulog pjevača i autor nekih od njegovih najljepših pjesama. Bez jazza bi manifestacija Oliveru u spomen bila nezamisliva na njegovu otoku. Omiljeni je pjevač bio začetnik jazz festivala koji se godinama održavao u Veloj Luci, a njegovi prijatelji iz poštovanja žele nastaviti tu tradiciju.
Osvojio je čak osam Porina, kao i odličja Reda Danice s likom Marka Marulića. S više od 50.000 primjeraka album "Dvi, tri riči" 2000. godine dosegao je platinasto izdanje.
U bogatoj 50-godišnjoj glazbenoj karijeri iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympija, Opera Houseu u Sydneyju.
Posljednji koncert održao je u splitskom HNK-u na koncertu pod nazivom "Vjeruj u ljubav", koji je bio u znaku borbe protiv raka.
Uoči prve godišnjice smrti tog istaknutog hrvatskog glazbenika u pulskoj Areni u sklopu 66. Pulskog filmskog festivala prikazan je dokumentarni film o njemu "OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovu posljednjem koncertu".
Redatelji filma su Branko Drakulić i Lea Dekleva, a film je nastao iz materijala snimljenih uoči i tijekom slavljeničkog koncerta u Zagrebu "OLIVERovih 70" sa zagrebačkom filharmonijom.
Zbog organizacije koncerta - sjećanje na Olivera Dragojevića „Trag u beskraju“- bila je na snazi privremena regulacija prometa i to od 15 sati biti će zabranjeno parkiranje na dijelu parkirališta Žardin .
U dogovorima smo s Ministarstvom kulture za početak realizacije Memorijalne zbirke Olivera Dragojevića budući da je Vlada RH koncem siječnja na svojoj sjednici u Dubrovniku izrazila potporu tom projektu.
Prije mjesec dana započeli smo razgovore s ministarstvom, koje se mora uključiti u ovu priču, jer je sve ovo za nas jedna velika novina i do sada nismo radili ovakve stvari.
Potrebno je izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju. Sve to, naravno, radimo u dogovoru s obitelji Dragojević – kaže Katarina Gugić.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

 

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.