Prema programu višednevne velolučke gastronomske manifestacije pod nazivom „Stajun od lumblije 2022“, prof. Josip Žuvela je stručnjak iz područja gastronomije, savjetnik i instruktor za gastronomiju i ugostiteljstvo, profesor na Sveučilištu u Dubrovniku, dobitnik brojnih priznanja i nagrada, te nositelj titule viteza gastronomije sredozemnih i europskih regija bio je gost u emisiji Kulturni krajolik. Također, u Galeriji Centra za kulturu u sklopu „Stajuna od lumblije“, održat će se natjecanje za „Zlatnu Lumbliju“.
Lučani kažu da lumblija nije samo kolač. Ona je, zapravo, priča koja govori o tradicionalnom načinu otočnog življenja, o bojama, okusima i mirisima, a sve prožeto dubokim osjećajima i romantikom. Turisti i putnici namjernici odavno su prepoznali bogatstvo tradicije i kulturne baštine, boje, okuse i mirise starih autohtonih jela, a lumblija i turistima nosi jedinstvenu poruku – 'ne zaboravi me'. Zato se tu svi uvijek i vraćaju.