Zakrpaj.to

Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Osluškujući sve veći interes za Outdoorom kao novim oblikom turizma koji može produžiti sezonu, otvoriti nove mogućnosti za lokalno stanovništvo, te promovirati naše otoke i Hrvatsku, u Veloj Luci se petu godinu za redom organiziraju atraktivni sadržaji koji sve više prepoznaju domaći i strani gosti. Naziv ove atraktivne sportske manifestacije je Vela Luka Outdoors 2018– Dani pustolovnog turizma.Program:

06.09.2018.(čet) 21:00h
Prezentacija i projekcija filma Kilimanjaro - Atrij CZKVL

07.09. 2018.(pet) 21:00 do 22:00h
Predavanje te projekcija kraćih pustolovnih filmova - Vela riva

08.09. 2018.(sub) – Vela riva

10:00 do 19:00 Škola penjanja za mlade

10:00 do 19:00 Zip line

14:30-19:00 Kayaking

15:15 start MTB maraton 54 km

15:30 start MTB maraton 28 km

17:00 start Veli i Mali trail

20:00 Večera za natjecatelje, organizatore i volontere, uz proglašenje pobjednika

20:30 Koncert grupe Ljuta kuća


Organizatori: TZO Vela Luka, Općina Vela Luka, HGSS, TTK Strka, Biciklistički klub Timun Split, HPD Mareta. U suradnji sa: Zajednica športova Vela Luka, Luško Lito i HPD Perun
Voditelj programa: Danijel Lacko


Program manifestacije:
- Projekcija pustolovnih filmova
U suradnji sa HGSS održati će se predstavljanje filma Kilimanjaro već u četvrtak dok će se u petak, u samom centru mjesta prikazivati dokumentarni filmovi o ekstremnim sportovima, voditelj programa kao i prethodnih godina je Danijel Lacko, naš poznati avanturist i putopisac.
- Škola penjanja i kayaking
HPD Perun će postaviti penjački zid u parku na Veloj rivi.
Svrha zida je rekreacija i tjelovježba, a može biti i sportsko natjecanje za svih i stare i mlade, velike i male. Sportsko penjanje je disciplina koja se razvila iz alpinizma. Svi zainteresirani, a naročito mladi, imaju priliku 8. rujna uz stručnu pomoć članova planinarskog društva "Perun", upoznati se sa penjačkim zidom i iskušati svoje vještine u penjanju na zid. Također, za vrijeme trajanja obiju utrka, u centru mjesta će se zainteresirani moći okušati u vožnji kayaka.
- Vela strka 2018
Vela strka organizira se po četvrti put u Veloj Luci u okviru Outdoors festivala, a sve u cilju okupljanja ljubitelja trail i treking trčanja, te popularizaciju tog sporta. Od 2017. godine naša utrka je ujedno i dio Dalmatinske Trail lige. Upravo će Vela strka biti pretposljednja utrka DTL-e za 2018.g.

Vela strka sastoji se od Velog traila i Malog traila. Veli trail u dužini od 22 km. i Mali trail u dužini od 10 km. Obje utrke ove godine počinju iz Vele spile, najvažnijeg arheološkog lokaliteta na Mediteranu. Staze dalje prolaze vrlo zanimljivim starim putevima, te otkrivaju predivne vidike. Maslinici, vinogradi, vrtuljci, kamene kućice prekrasni vidikovci, samo su neki od motiva koje ovu utrku čine posebnom. Cilj obiju utrka je u samom mjestu.
- MTB maraton Vela Luka Outdoors 2018
MTB maraton prvi put je organiziran u Veloj Luci 2014. godine.
Ove godine po prvi puta imamo dvije MTB utrke od kojih jedna u dužini od 28 km dok je druga 54 km. Obje utrke prolazi kroz maslinike, pored suhozida, polja vinove loze, uz more, prekrasne vidikovce, uvale, plaže, kamene kućice...
Cilje obiju utrka je oživjeti neke nove staze te upoznati neke nove zabačene djelove Vele Luke, pa su tako ove godine obje utrke i MTB i Trail u potpunosti izmijenjene.
- Koncert
Po završetku utrka, te nakon podjele medalja i besplatne večere za sve sudionike, slijedi koncert i zabava. Ove godine će nastupati sinjska country grupa 'Ljuta kuća' koja svojim osebujnim repertoarom uvijek nanovo oduševljava publiku.
- Izlet na otočić Proizd
Na samom ulazu u Velu Luku nalazi se otok Proizd, kako ga mnogi nazivaju perla mediterana, a njegove plaže su prije par godina proglašene plažom godine 2007. od strane Hrvatske turističke zajednice, dok je britanski Daily Telegraph otok Proizd uvrstio među 5 najljepših plaža na Jadranu. Od lani, u sklopu Vela Luka Outdoors, TZO Vela Luka organizira besplatni izlet za sve natjecatelje, a moći će se okušati u kayaking utrkama sa simboličnim nagradama te odigrati partiju balota.
NAPOMENA: Dana 9.9, Jadrolinija mijenja termin polaska trajekta iz Vele Luke pa će tako trajekt isploviti u 15:30 umjesto 13:45.

TZO Vela Luka