Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Centar za kulturu Vela Luka i ove godine se uključio u manifestaciju Noć muzeja. Tim povodom gošća u našem programubila je autorica izložbe STOLOVI „SUNCA“ POD OKRILJEM „POSEJDONA“, Rada Dragojević Ćosović, koja se u posljednje vrijeme intenzivno bavi prostorom bivšeg restorana Sunce. U restoranu „Sunce“ nalazili su se stolovi s motivima izrađenim u tehnici mozaika od kojih se danas dio nalazi u prostoru hotela „Posejdon“ i koriste se u ugostiteljske svrhe, a jedan stol se nalazi u hotelu „Jadran“.
Svi su izrađeni u tehnici mozaika i prikazuju motive maritimne faune. Ovogodišnja Noć muzeja je osim izložbe STOLOVI „SUNCA“ POD OKRILJEM „POSEJDONA“, bila posvećena i arheološkoj zbirci Vela spila, dijelu zbirke drvenih maketa brodova samoukog umjetnika Nedjeljka Gugića Kotarca, zbirci mozaika iz 1968. godine i izložbi „Suhozidna arhitektura centralnog tlocrta na Korčuli“.
 
U sklopu Noći muzeja posjetitelji su mogli listati različite publikacije Centra za kulturu Vela Luka koje su bile dostupne u izložbenom prostoru, a učenici i ostali posjetitelji mogli su provjeriti svoje znanje rješavanjem upitnika s pitanjima iz područja kulturne baštine i umjetnosti.
 
Osim ove izložbe, ove godine mogli smo pogledati „udarnu“ izložbu posvećenu našem galebu, Oliveru Dragojeviću pod nazivom „Oliver u Luci, Luka u Oliveru“, u sklopu manifestacije „Trag u beskraju“, koja je, unatoč pandemiji, održana u svom planiranom terminu krajem srpnja. Mnoge su izložbe i manifestacije, na žalost, otkazane i ostavljene za neka bolja vremena, pa se tako, bez obzira na trenutnu situaciju, Centar za kulturu priprema za slijedeću sezonu, jer je u planu da se što prije otvori Memorijalna zbirka posvećena Oliveru. Naime, trenutno su u tijeku građevinski radovi u Centru za kulturu, kako bi i zgrada, a i sama institucija primjereno prezentirala Olivera Dragojevića kako on i zaslužuje.