Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Gošća u programu Radia M, ovoga četvrtka bila je Općinska načelnica Katarina Gugić, koja se osvrnula na najvažnije aktivnosti Općine Vela Luka. Istaknula je najvažnije rezultate i projekte realizirane u proteklom periodu, a također je najavila i neke nove projekte. Posebno je naglasila projekt sanacije deponija Sitnica, zajedničkog projekta sa susjednom općinom Blato, koji se financira novcem Svjetske banke i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.
Spomenula je i planiranu memorijalnu zbirku koja će biti posvećena našem velikom umjetniku, pjevaču i glazbeniku Oliveru Dragojeviću, a koja će se postaviti uz potporu Ministarstva kulture i Vlade RH.


„U svrhu uređenja centra mjesta, u pri završetku je prva faza postavljanja mozaika, po kojem će ubuduće Vela Luka biti prepoznata u svijetu“, navodi načelnica Gugić, a ovom prigodom je i zahvalila svima koji su uključeni u ovaj jedinstveni projekt.
I dalje se radi na projektu Elektrifikacije područja oko Vele Luke, a dugo godina slušamo o nedostatnoj snazi elektro mreže, bili smo svjedoci i danima da struje nema, slušali prigovore ljudi po valama kako nedostaje trafostanica. Po tom pitanju intenzivno se radi rješavanju ovih problema, puštajući u rad nove trafostanice i pripremajući projektnu dokumentaciju za otkup terena i izgradnji novih. Neke od njih će već za nekoliko mjeseci biti pušteni u pogon.
„Budući da se mnogi se projekti bez dodatnih sredstava ne mogu realizirati, Općina javlja na razne natječaje, EU i ostale fondove za dobivanje sredstava i na tom polju smo bili poprilično uspješni, pa tako nastavljamo sa započetim projektima“, rekla je načelnica Gugić.
Projekt sanacije odlagališta Sitnice i projekt Reciklažnog dvorišta ide svojim tijekom, a u planu je i proširenje aktivnosti i u narednom periodu.
Općina je bogatim programom proteklog tjedna obilježila proslavu Dana općine i blagdana sv. Josipa, a održana je i održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je Predsjednica Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu Silvija Pećanac Bačić je predstavila ovogodišnje najuspješnije sportaše Vele Luke, te im je uručila plakete.
Najuspješniji športaši Vele Luke u 2018. godini su : Nikola Šeparović – veslač VK OŠJAK – najuspješniji sportaš Vele Luke za 2018. godinu ; Lucija Usmiani – veslačica VK OŠJAK – najuspješnija sportašica Vele Luke za 2018. godinu, ŽRK Vela Luka, ekipa mlađih kadetkinja – najuspješnija ženska sportska ekipa u 2018. godini i STK Lučica, seniorska ekipa u sastavu: Deni Berković, Antonio Franulović Žuvela, Mirko Dragojević, Marko Matas i Boris Dragojević – kao najuspješnija muška sportska ekipa u 2018. godini .
U kulturno umjetničkom programu sjednice nastupali su učenici Osnovne glazbene škole Vela Luka. Filip Mirošević i Antonio Tomašić kao duo saksofona, su izveli odlomke iz opere Carmen.
Puhački orkestar OGŠ Vela Luka u sastavu Nikola Cetinić i Val-Leut Dragojević na trubi, te Filip Mirošević i Antonio Tomašić na saksofonima uz podršku nastavnik i mentora prof. Gabrijela Tomića na bas tubi i bivšeg učenika OGŠ Danka Stipkovića na klarinetu izveli su Latin gold Paula Lavendera, što je oduševilo nazočne.
U glazbenom dijelu programa nastupali su i bivši učenik OGŠ Vela Luka Nikola Šeparović kao gitarist, kao i velolučka klapa Proizd.
U nastavku sjednice je predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja Općine Vela Luka Dragiša Barčot predstavio ovogodišnje laureate općinskih javnih priznanja.Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje dodjeljeno je Domu za starije osobe Vela Luka za 30 godina kontinuiranog rada. Priznanje je preuzela ravnateljica doma Nikolina Žuvela.
Javno priznanje za izvanredno postignuće u protekloj 2018. godini dodjeljeno je pjevačici Domenici Žuvela – za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na estradnoj sceni.
Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj 2018. godini dodjeljeno je Udruzi „Lanterna“ – za pokretanje i izdavanje drugog broja časopisa Lanterna. Nagradu je preuzeo predsjednik udruge prof. Tonko Barčot.
Javno priznanje za životno djelo osobama zaslužnim za dobrobit Vele Luke (Golubica Općine Vela Luka) dodjeljena je Vinku Prižmiću – za njegov humanitarni rad i doprinos razvoju društvenog i gospodarskog života mjesta.
Ovogodišnji laureat za životno djelo Vinko Prižmić se zahvalio na priznanju, te je istaknuo koliko je značajno kada si prepoznat i cijenjen od svoje vlastite sredine.