Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
U utorak, 29.8.2023. u prostorijama Dječjeg vrtića Radost održana je Završna konferencija projekta „Radost za obitelj“.
Budući da se projektne aktivnosti bliže kraju, voditeljica projekta Jasna Maričić upoznala je prisutne s realizacijom projekta. Projekt je Općina Vela Luka kao korisnik prijavila na Javni poziv „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog predškolskog odgoja i obrazovanja“ i to u suradnji s Dječjim vrtićem Radost. Cilj projekta je uskladiti poslovni i obiteljski život i poboljšanje uvjeta za optimalan razvoj djece. Tako se tijekom 20 mjeseci trajanja projekta osigurao produljeni rad vrtića, opremanje, nova zapošljavanja, edukacija odgojno-obrazovnog i stručnog kadra, unapređenje sportskog i uvođenje programa engleskog jezika. Novozaposlene su 2 odgajateljice, logoped, pedagog, asistent za djecu s teškoćama, spremačica, pomoćna kuharica i voditeljica sportskog programa.
Miranda Oreb, ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“ je prisutnima predočila kako je cjelokupni program izgledao u praksi te konkretizirala aktivnosti koje su obuhvatile djecu, ali i zaposlenice vrtića. Izrazila je zadovoljstvo svime napravljenim i zahvalila svima koji su pomogli tijekom realizacije. Naglasila je i da je važnost projekta za vrtić velikim dijelom i u tome što se prepoznala kvaliteta rada na način da osim što su odgajateljice poboljšale svoje stručne kompetencije, vrtić je dobio i kvalitetni stručni tim koji se sastoji od pedagoga, logopeda i psihologa.
Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić se obratila svima prisutnima te uz zadovoljstvo projektom izrazila zadovoljstvo i radom i planovima kao i suradnjom Općine i Vrtića. Istaknula je kako se svime dosad odrađenim pokazuje da su djeca na prvom mjestu i da će se i dalje ulagati u njihov što kvalitetniji razvoj. Obzirom da projekt završava, spomenula je i da je Općina Vela Luka za nadolazeću pedagošku godinu u svom proračunu osigurala sredstva za zapošljavanje pedagoga, logopeda, kuharice i spremačice te provođenje sportskog i programa ranog učenja engleskog jezika.
Podsjećamo, projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Upravljačko tijelo na razini Republike Hrvatske je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a tijelo kontrole je Hrvatski zavod za zapošljavanje.