Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

 
U Atriju Centra za kulturu sinoć je održan samostalni koncert vokalnog ansambla „Jedinstvo“ pod nazivom „Od mora do mora, koji je svojim nastupom oduševio ljubitelje dobre pjesme koji su došli pogledati ovaj zanimljiv koncert.
Mješoviti ansambl „Jedinstvo“ predvođeno dirigentom, skladateljem i aranžerom, prof. Rajmirom Kraljevićem za ovu prigodu izvodio je popularne zabavne pop pjesme i evergreene uz klavirsku pratnju.
Vokalni ansambl „Jedinstvo“ potekao je iz istoimenog kulturno-umjetničkog društva, a posljednjih šest godina nastupaju samostalno. Prepoznatljivi su po kvalitetnim vokalnim izvedbama s kojima su se predstavili na raznim domaćim i internacionalnim natjecanjima i impresivnim nastupima na brojnim kulturnim manifestacijama. U Veloj Luci imali smo ih prilike poslušati na glazbenim događajima na kojima su nastupali kao gosti, a za ovu prigodu izveli su svoj cjelovečernji koncert u sklopu kojeg su otpjevati svima nam dobro poznate pjesme poput „Moje izgubljeno blago“, „Ti si moj san“, „Moj lipi anđele“ "Jednom kad noć" i mnoge druge.
Dirigent, skladatelj i aranžer, prof. Rajmir Kraljević dulje je od četiri desetljeća prisutan na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, a svojom je svestranošću ostavio znacajan trag kao voditelj brojnih klapa, obradivač izvornih napjeva, autor novih skladbi te stručni suradnik – član povjerenstava za ocjenjivanje klapa i novih skladbi te izbornik novih skladbi. Dugogodišnji je voditelj vokalnih i instrumentalnih sekcija KUD-ova Filip Dević, Jedinstvo i Mozaik, a utemeljitelj je i dugogodišnji dirigent muškog zbora Splitski liječnici pjevači. Član je mnogih stručnih žirija u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Crnoj Gori, a održava seminare za vokalne sastave i zborove u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Dobitnik je Nagrade za životno djelo Udruženja hrvatskih zborova.