Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Treća obljetnica smrti legende hrvatske glazbe Olivera Dragojevića obilježila se polaganjem vijenaca na njegovom grobu na groblju sv. Roka u Vela Luci na Korčuli. Polaganje vijenaca predvodila je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić. Posebno je emotivno bilo i u crkvi sv. Josipa, kraj koje će se održati i koncert "Trag u beskraju", gdje su glazbenici Marko Tolja i Ante Gelo zapjevali njegove pjesme. To je pratila i Oliverova supruga, udovica Vesna Dragojević, kojoj današnji dan jako teško pada. Na misi zadušnici spomen na Olivera uljepšao je i kvartet Sequentia.
 
"Svojim je izvedbama ostavio neizbrisiv trag, a čaroliju koju odašilje glazba pretvara Velu Luku u nestvarnu kulisu najljepšeg evergreena. Osvijetlimo zajedno Oliverov trag u beskraju!”, napisala je na svome Facebooku načelnica općine.
 
Stotine brodica koje su se iz Splita uputile u Vela Luku ispratile su ga prije tri godine, a sada je ponovno u mjesto jadranskog otoka privukao stotine turista i glazbenika koji će prirediti koncert njemu u čast. Tako je bilo pretprošle i prošle godine, tako je ove godine, a tako će biti i u godinama koje su pred nama.
 
Pripreme za koncert koji će imati prijenos na HRT-u od 22 sata navečer pri samom su kraju, a to dokazuju fotografije s generalne probe. Gibonni, Marko Tolja, Ante Gelo, Zorica Kondža i mnogi drugi izvodit će Oliverove bezvremenske hitove. U Vela Luku glazbenici pristižu od ponedjeljka, a njegova udovica Vesna tamo je već mjesec dana i planira ostati još toliko. S obitelji, sinovima, njihovim ženama i unucima, koncert će pratiti iz prvog reda.
 
"Osjetio sam neku tugu jer znam da njega više nema, ali paralelno sam se prisjetio i lijepih trenutka koje sam proveo fotografirajući ga po Veloj Luci", rekao je fotograf Livio Andrijić. Tužan dan za hrvatsku glazbenu scenu, no ovakvi projekti dokazuju kako će Oliver zauvijek ostati u našem sjećanju.