Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U srijedu, 28. srpnja, održana je na pijaci ispred župne crkve sv. Josipa svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vela Luka. Kao i protekle godine i ove je svečana sjednica Općinskog vijeća održana izvan svojeg redovnog termina, uoči Dana Općine i blagdana našeg nebeskog zaštitinika sv. Josipa (19. ožujak).

  Razloge nije potrebno posebno isticati, posljedica je to pandemije covid 19, kao i propisanih epidemioloških okvira za javna okupljanja. Konferansu svečane sjednice je vodila Rada Dragojević Ćosović. Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zoran Manestar. Pozdravio je sve nazočne; općinske vijećnike, laureate općinskih javnih priznanja, mještane, a posebno je pozdravio visoke goste Predsjednika RH Zorana Milanovića, predsjednicu Županijske skupštine Terezinu Orlić i pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more  DNŽ Ivu Klajića, gradonačelnicu švedskog grada Kalmara Dženitu Abazu, gradonačelnika Ploča Mišu Krstičevića, gradonačelnika Trogira Antu Bilića, općinsku načelnicu Lumbarde Mariju Klisuru i općinskog načelnika Blata Antu Šeparovića, ravnatelje županijskih ustanova i dr.

Nakon što je na video zidu prezentirano video-izvješće o realiziranim i značajnijim infrastrukturnim i drugim projektima realiziranim u periodu 2017.-2020., skupu se pozdravnim govorom obratila općinska načelnica Katarina Gugić.
Skup su pozdravile i gradonačelnica Kalmara (Švedska) Dženita Abaza, te predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, koja je prenijela i pozdrave župana Nikole Dobroslavića .
Na kraju uvodnog dijela skupu se obratio Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je izrazio zadovoljstvo viđenim, te je naglasio prednosti korištenja sredstava iz EU fondova. 
U nastavku svečane sjednice dodjeljena su općinska javna priznanja. Predsjednik Odbora za šport, kulturu i tehničku kulturu Ivo Burmas je pročitao obrazloženja Odbora, te je zajedno sa predsjednikom Općinskog vijeća Zoranom Manestarom najuspješnijim sportašima Vele Luke u 2020. uručio plakete. Nagrade za najuspješnije sportaše Vele Luke u 2020.g. su uručene: Lari Matas, mlađoj kadetkinji, STK „Lučica“ Vela Luka, kao najuspješnijoj sportašici Vele Luke za 2020. godinu; ekipi mlađih kadetkinja STK Lučica (Lara Matas, Rina Žuvela, Franka Dragojević)  kao najuspješnijoj ženskoj sportskoj ekipi u 2020. godini; seniorskoj ekipi STK „Lučica“ Vela Luka  (Deni Berković, Marko Matas, Nikola Žuvela, Filip Mikulić i Boris Dragojević) kao najuspješnijoj muškoj sportskoj ekipi u 2020. godini; posadi dvojca na pariće za juniore, VK „Ošjak“  Vela Luka (Nikola Šeparović, Vito Prižmić), VK Ošjak kao najuspješnijoj sportskoj posadi u 2020. godini, te kadetskoj ekipi Vaterpolo kluba Vela Luka (mješovita; dječaci i djevojčice) kao najuspješnijoj mješovitoj sportskoj ekipi u 2020. godini.
U nastavku sjednice dodjeljena su i javna općinska priznanja za 2020. godinu.
Predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja Dragiša Barčot je zajedno sa Općinskom načelnicom i Predsjednikom Općinskog vijeća uručio laureatima priznanja. 
Javno priznanje za dugogodišnje javno djelovanje pravnim osobama za najmanje 20 godina kontinuiranog rada, koje je dodjeljeno Udruženju obrtnika Korčula-Lastovo – Općinskom odboru Vela Luka preuzeo je Goran Šego.
Javno priznanje za kolektivno izvanredno postignuće u protekloj 2020. godini, koje je dodjeljeno udruzi Likovno stvaralaštvo Vele Luke za provedbu projekta „Luka mozaika“ preuzeo je predsjednik udruge Ivan Mikulandra.
Javno priznanje za pojedinačno izvanredno postignuće u protekloj 2020. godini  dodjeljeno je
profesorici Ofeliji Dragojević, ravnateljici Srednje škole Vela Luka za ostvarene zapažene rezultate u javnom djelovanju na odgojno-obrazovnom i pedagoškom planu.
Javno priznanje za životno djelo Golubica općine Vela Luka dodjeljena je akademiku Arsenu Bačiću za njegov doprinos razvoju znanosti Republike Hrvatske.
Svi laureati su se u kraćem obraćanju nazočnima zahvalili na uručenom priznanju.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa su, uz klapu Kumpanija, kvartet Sequentia i Meri Anastasov, Luciju Marinović i Elu Radman sa violinom, violom i čelom, nastupali i poznati glazbenici Ante Gelo i Marko Tolja.
 
 
Tekst B. Joković Foto: M. Banicevic