Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Sinošnjim izvanrednim koncertom i službeno je završen treći po redu „Trag u beskraju”.

Kako i priliči, ova trodnevna manifestacija, završila je Jazz koncertom na kojem je nastupio „Elvis Stanić Group”
Radi se jazz fusion skupini koja izvodi i spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama, a koja je godinama nastupala na veloluškoj pijaci u Jazz večerima.
Sam frontman grupe, Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj i producent srednje generacije, uveo nas je u ovu zaista magičnu i prekrasnu večer.
Publika je mogla uživati u autorskim Stanićevim skladbama koje predstavljaju fuziju mediteranske tradicionalne glazbe, latino i jazz ritmova. Kao gost večeri pridružio im se i virtuoz na usnoj harmonici, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik Antonio Serrano.
Kao vrhunac ove predivne večeri, kako je sam Stanić rekao, svjedočili smo „Milenijskom susretu dvaju vodećih hrvatskih gitarista, koji su po prvi puta zajedno svirali na sceni”. Naime, na binu im se pridružio Ante Gelo, spiritus movens Traga u beskraju, a s njime osebujni Tedi Spalato koji se još jednom dokazao - ne samo kao vrhunski kantautor i skladatelj, već kao i majstor jazz improvizacija te je Oliverovog Picaferaja izveo u jazz-etno maniri, čime je oduševio mnogobrojnu publiku.
Bila je ovo još jedna noć za pamćenje.
Hvala svima koji su doprinijeli ovoj iznimnoj glazbenoj večeri.
Vidimo se dogodine.
 
Tekst: TZ VL
Foto: Ante Čizmić / Cropix