Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz. Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Iako je prije nekoliko dana Vela Luka na vječni počinak ispratila svog galeba i slavuja Oliver Dragojevića, kulturni život, koji je na nekoliko dana bio zamrznut, ide dalje svojim tijekom. Tako je pred prepunom pijacom ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci ove srijede održan humanitarni koncert pod nazivom „Luške zvijezde pjevaju“, na kojemu su, u organizaciji udruge Luško lito, nastupili veloluški pjevači amateri. Kao i prethodnih godina, a prema koncepciji samog projekta, nastupilo je 11 pjevačkih parova, koji su svojim izvedbama oduševili brojnu publiku. Čuli su se brojni domaći i strani hitovi, a i ovoga puta je Vela Luka pokazala kako s pravom nosi epitet raspjevane vale. Od mlađe i nešto starije populacije, pjevači su dokazali svoje umijeće pjesmom i glumom, a sve pod budnim okom četveročlanog žirija koji su se za ovu priliku pripremili na strogo ocjenjivanje, naravno sve kroz šalu i dobro raspoloženje. Imena poput glumice Nine Violić, hrvatske odvjetnice, političarke, bivše zastupnice u Hrvatskom saboru i ministrice pravosuđa, Vesne Škare Ožbolt, koje često borave na Korčuli, bila su velika motivacija sudionicima da daju sve od sebe i u intonativnom i glumačkom dijelu. U žiriju su još sjedili „strogi“ profesor matematike i gospodarstvenik Tunjo Knežević i gost sa Lastova, voditelj klape „Fumari“ Gverino Antičević.
Osim pjevača amatera, nastupili su i Ante Žuvela Doro i te Petra Lazić sa svojim duhovitim recitacijama, za koju ih je glumica Nina Violić pohvalila, te im savjetovala da se u budućnosti opredijele za glumačko zvanje.
Klapa „Zlatne godine“ koja se posebno za ovu priliku nazvala „Lešada bez uja“ u sastavu: Anita Bajat, Katica Andreis, Petar Dragojević, Dario Surjan i Danko Tabain, otvorila je koncert izvedbom stare veloluške pjesme Ne virujin oblacima, a posebni gosti bili su i članovi smokvičke klape „Proćuliće“, supružnici Ivan i Jadranka Salečić.
Kako ni jedan pravi show ne može bez promidžbenog programa, publika je imala priliku vidjeti i reklamu o krumpiru našem svagdašnjem, koju su izveli veloluški glumci amateri, članovi Veloluškog pučkog teatra.
Bilo je tu i parodija, i duhovitih kritika i ocjena, a sve uz odlični voditeljski par Janesa Vlašića i Meline Marinović, koji su svojih duhovitim dosjetkama ponajprije izvođačima razbili tremu, i publiku dobro nasmijali.
U posebnoj atmosferi, pri ugašenim svijetlima, večer je završila zajedničkom pjesmom svih izvođača "Jo' da mi je" autora Izvora Oreba, a koju je cijela pijaca posvetila svom galebu i slavuju Oliveru Dragojeviću.
Koncert je bio humanitarne prirode te je sav prihod namijenjen udruzi „Luško lito“ za namjenu obnove tribina, te kupnju reflektora i ostale opreme za potrebe ljetnih događanja.

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz. Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.