Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Slika može sadržavati: Jedna osoba, stoji
Tvrtka PIP je vodeća pčelarska tvrtka koja posluje više od 30 godina na hrvatskom tržištu. Izrasla je na tradiciji bavljenja pčelarstvom obitelji Bračić koja seže više od 90 godina u prošlost. Gost današnje emisije Plodovi naših truda, Ivan Bračić govorio je o proizvodnji meda i mednih pripravaka.
Široka paleta proizvoda može se podijeliti u tri glavna smjera - med, apiterapija i pčelarska oprema. Upravo je pčelarska oprema bila pokretač poslovanja PIP-a, nastavilo se s medom, a zatim proizvodima apiterapije.
U segmentu meda ističe se premium linija Med hrvatskih pčelara te Zlatna linija meda s određenog zemljopisnog područja Hrvatske kao na primjer Dalmatinski med. Ovim linijama postignuto je izdvajanje hrvatskih medova dajući im premium oznaku i isticanje među ostalima iz kategorije.
U ponudi su i medni pripravci - med s dodacima, pažljivo osmišljeni kako bi obogatili med. Radi se o medu sa sokom aronije i medu sa sokom limuna u kojim je postignut ukusan kreativan spoj, pakiranom u praktičnu PET ambalažu koja sprječava zacurivanje pogodno kućnu upotrebi i za ugostiteljstvo. Jadan od proizvoda mednih pripravak ima EKO certifikat, a to je Eko kremasti med s dodatkom limuna i đumbira.
Pakiranja za HORECA kanal čini dobar dio ponude. PIP je prvi u Hrvatskoj pakirali med u folije za ugostiteljstvo te ga plasirali u kafiće. Današnja ponuda je još i šira - med u saću na stalku, med u staklenoj 20g ambalaži, alupack 20g te već tradicionalne12g vrećice meda.
Inovativni pristup glavno je obilježje tvrtke te su tako nastala dva kreativna proizvoda Energypip – energetski booster na bazi meda s guaranom i acerolom, namijenjen svima kojima je potreban energetski poticaj –sportašima, studentima,vozačima, managerima te Coffeemed – medno sladilo za kavu s glavnim karakteristikama da ne mijenja okus kavi i da je prirodan proizvod s 20% manje kalorija u odnosu na šećer.
Inovacije su prisutne u svakom segmentu, a najviše se ističu u liniji dodataka prehrani i prirodne kozmetike Farmakol. Svi proizvodi bazirani su na pčelinjim proizvodima -medu, propolisu, matičnoj mliječi, peludi te pčelinjem vosku. Dokaz inovativnosti su brojne međunarodne nagrade među kojima se ističu nagrade sa sajma inovacija u Genevi inagrada Shyraz(Iran) za Farmakol sirupe te ovogodišnja IFIA medalja - za novi proizvod Unimast namijenjena za zaštitu kože ruku izložene težim stanjima (nošenje rukavica, agresivna dezinfekcijska sredstva i deterdženata, zemljani radovi). Druga glavna odlika ove linije je standardizacija aktivnih tvari u proizvodima - flavonoidi u propolisu te 10HD u matičnoj mliječi. Svi proizvodi temelje se na apiterapiji i ključni su za izgradnju imuniteta.
Farmakol linija dijeli se u četiri glavne skupine -mednopropolisni sirupi bez konzervansa i alkohola, bez alkoholne i alkoholne otopine, matična mliječ u ampulama i kapima te prirodna kozmetika širokog spektra primjene. Kontinuirana suradnja sa zagrebačkim Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom dovela je do razvoja proizvoda koji se temelje na novim znanstvenim saznanjima o djelotvornosti pčelinjih proizvoda. Najnoviji je Kardiopip kapsule s kardioprotektivnim učinkom, jedinstven proizvod na tržištu namijenjen za normalnu funkciju srca.
Osim Inovativne linije Farmakol, tu je i tradicionalna apiterapija s propolisnim otopinama, med s dodacima –Royalpip (matična mliječ, propolis i pelud) i Bronhopip (ekstrakt borovih iglica, propolis) te mednim sirupima.
U tradiciju ubrajamo i likere Pater stara medica te Ambrozije, biljni liker na bazi meda, proizvodi koji pripadaju u premium kategoriju po svojoj visokoj kvaliteti i brojnim odličjima osvojenim na domaćim i međunarodnim natjecanjima.