Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Jesensko ozračje u Veloj Luci i ove je godine protkano posebnim aromatičnim mirisom svima nam omiljene slastice lumblije čiji se specifičan miris već sada širi iz naših domova.

Zakoračili smo u stajun od lumblije i bliži nam se blagdan Svih svetih, vrijeme koje prvenstveno poziva na mir i tišinu, a ujedno i razdoblje kada se s neprikrivenom radošću prisjećamo naših najmilijih, blagdan kojeg je uistinu teško zamisliti bez okusa lumblije. Tim povodom u Veloj Luci u tijeku je Prvo međunarodno virtualno natjecanje u izradi lumblije. Zbog epidemiološke situacije i mjera opreza, današnji „telefonski“ gosti bili su Barbara Mirošević, Leonida Grbin i Tonko Barčot, koji su, svatko iz svog „resora“ govorili o tradiciji spravljanja ove domaće slastice.
„Pozivamo Vas da u mirisima i okusima lumblije uživate u toplini svoga doma, u krugu Vaše obitelji stvarajući lijepe uspomene a s nama podijelite Vaše fotografije ovog jedinstvenog gastro užitka. Fotografije mogu biti u fazi izrade lumblije ili već ispečene i dekorirane, odnosno fotografirajte Vaše viđenje ovogodišnjeg posebnog Stajuna od lumblije. Zabilježite sve ono što Vas inspirira u vezi ove posebne slastice, budite kreativni, dajte mašti na volju a prvenstveno uživajte njegujući naše običaje“, za početak je Barbara Mirošević pozvala naše slušatelje da se prijave na Prvo međunarodno virtualno natjecanje u izradi lumblije. Tonko Barčot se osvrnuo na povijesnu stranu izrade ovog posebnog kolača, dok je Leonida Grbin, kao dugogodišnja sudionica u natjecanju za izradu lumblije, odala svoju tajnu kako napraviti najbolju lumbliju.
Organizatori manifestacije: Općina Vela Luka,TZ Vela Luka i Udruga maslinara Vela Luka.