Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Srednja škola Vela Luka.

Povodom početka nove školske godine Općinska načelnica Katarina Gugić je svim učenicima Osnovne škole, kao i učenicima prvih razreda Srednje škole uputila pozdravno pismo.

 
Programom javnih potreba u odgoju i obrazovanju Općine Vela Luka za 2020. godinu planirana su za potrebe odgoja i obrazovanja sredstva u visini od 904.000,00 kn, a odnose se na financiranje dječjeg vrtića, te programe u osnovnoj, osnovnoj glazbenoj školi, kao i srednjoj školi u Veloj Luci.
 
Na samom početku nove školske 2020./2021. godine u skladu sa planiranim mjerama, za sve učenike Osnovne škole Vela Luka je osigurano po 150,00 kn za nabavku drugog nastavnog materijala.
 
Učenici Osnovne škole tako su ove jeseni, s početkom školske godine, dobili besplatne udžbenike i radne bilježnice za obvezne i izborne predmete koji su financirani iz državnog i županijskog proračuna.
Općina je poklon bonom za nabavku drugog nastavnog materijala u svoti od 150,00 kn po učeniku, dodatno olakšala roditeljima financijske izdatke opremanja učenika za školu, a prvašićima dodatno poklonila slikovnice „Hrvatska za djecu“. 
 
Također, Općina je sa Osnovnom školom potpisala ugovor o sufinanciranju dvaju pomoćnika u nastavi.
 
U skladu sa planiranim programom podizanja kvalitete nastave i materijalnog položaja učenika, a u suradnji sa Srednjom školom Vela Luka, Općina Vela Luka je za sve učenike prvih razreda Srednje škole Vela Luka osigurala po 1.000,00 kn, kako bi roditeljima olakšali izdatke obrazovanja.
 
Upravni odjel za društvene djelatnosti,
poljoprivredu i gospodarstvo