Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

U ambijentalnom prostoru bivše tvornice Ambalaža, sinoć je u organizaciji Udruge likovno stvaralaštvo održana izložba članova udruge. Zanimljivim eksponatima udruga se predstavila veloluškoj publici, i na taj način još jednom pokazala kreativnost i domišljatost svojih članova. Eksponati izrađeni od raznih materijala poput kamena, plastike, metala i drva oduševili su posjetitelje izložbe, koji su svojom posjetom podržali članove Udruge Likovno stvaralaštvo, te im dali poticaja za daljnji rad. Skladnom kombinacijom raznovrsnih materijala nastali su tako zanimljivi predmeti, a prikazan je i video uradak pod nazivom „Niti vidim, niti čujem niti govorim“ koji je snimljen na lokaciji buduće luke nautičkog turizma koja se trenutno gradi u centru Vele Luke.


Ovaj multimedijalni postav kojim Udruga, okupljajući autore različitog izraza i porijekla, revitalizira nekad industrijski prostor, danas je tek jedan u nizu derutnih simbola industrijske baštine Vele Luke. Predstavili su se autori koji vlastitim stvaralačkim doprinosom u formi skulpture, mozaika, stripa, slike, fotografije, instalacije, street art-a ili video projekcije, transformira sivilo tvornice u veličanstvenu umjetničku galeriju čineći elegantan iskorak nezavisne kreativne scene Vele Luke u sfere suvremene, moderne i angažirane umjetnosti.
Ugodna iznenađenost posjetitelja pred inovativnim kreativnim promišljanjima već poznatih i novih lica Ambalaže uveličala je ovaj hommage stvaranju, umjetnosti, zajedništvu, slobodi i kreativnom ludilu koji je u procesu stvaranja Ambalaže bio sigurno ključan faktor.
Početna ideja Udruge u Ambalaži prerasta u više od jačanja temelja nezavisnoj kulturi; integrirana u kulturne politike mjesta, Ambalaža prerasta u ozbiljan društveni projekt sažet u osobnoj šansi zajednice za obnovom narušene društvenosti.