Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika u petak su potpisani 768 tisuća kuna vrijedni ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima i općinama, županijskim Zavodom za hitnu medicinu te domovima zdravlja u Dubrovniku, Metkoviću, Korčuli, Pločama i Veloj Luci.

Potpisivanju je nazočio i ministar zdravstva Vili Beroš koji je ovom prilikom izjavio kako je potrebno redefinirati primarnu zdravstvenu zaštitu i raditi na poboljšanju njene dostupnosti, kao mjestu rješavanja najvećeg dijela slučajeva, a što nije uvijek slučaj jer se puno posla prelijeva u bolnički sektor, što je neracionalno financijski i organizacijski, ali i u rezultatima liječenja.

“Govorimo o napretku u pružanju zdravstvene zaštite. U mandatu ove Vlade ulaganje u zdravstvo je bilo dominantno, s uloženih preko 2,9 milijardi kuna u različite projekte. Ovaj iskorak u ljetnim mjesecima je pokazatelj naše brige o turistima i svakako je hvalevrijedan potez kao zajedničko ulaganje lokalne samouprave i županija, uz sudjelovanje zavoda za hitnu medicinu i domova zdravlja”, rekao je Beroš.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako potpisani ugovori predstavljaju nastavak dobre prakse poboljšavanja zdravstvene usluge za stanovnike, ali i goste županije.

“U ovih deset ugovora Županija sudjeluje sa 475 tisuća kuna, Ministarstvo turizma 125 tisuća kuna, a lokalna samouprava sa 168 tisuća kuna. Sve su to opravdana sredstva, jer moramo imati povećan broj timova. Premda nećemo imati veći broj turista, ali ovo je poruka da smo među najboljim turističkim destinacijama Sredozemlja”, rekao je Dobroslavić.

Potpisivanju su nazočili saborski zastupnik Branko Bačić, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo kao i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.