Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Općina Vela Luka.

Načelnica Katarina Gugić primila je jutros predstavnike GDCK Korčula koji su prezentirali svoj rad i aktivnosti u suzbijanju širenja virusa COVID 19.

GDCK Korčula djeluje na području otoka Korčule i općine Orebić. Od 16.03.2020 pokrenuta je dežurna linija broj 092/3891-026, na koji su svi stanovnici otoka Korčule i općine Orebić mogli nazvati, ukoliko im je potrebna nabavka hrane, higijenskih potrepština ili lijekova. Volonterska služba je s datumom 22.05.2020. prestala s radom zbog popuštanja mjera.

U tom periodu odrađene su sljedeće aktivnosti:

🔹️Zaprimljena su 232 poziva
🔹️132 poziva su bila za potrebe korisnika ( nabavke hrane, higijenskih potrepština, lijekova i psihosocijalne pomoći.), ostalo se odnosilo na razne informacije (propusnice, uspostava linija, potvrde o primitku paketa )
🔹️Uz 30 korisnika, koji su Crveni križ Korčula redovito kontaktirali radi nabavke hrane, lijekova i ostalog, podijeljeno je 288 paketa socijalne pomoći
🔹️Broj aktivnih volontera je bio 23, volontera u pričuvi 20, volontera koji su šivali maske 40
🔹️Ukupan broj odrađenih volonterskih sati je 800.

Uz pomoć volontera iz svih područja djelovanja GDCK izrađivane su zaštitne maske, koje su podijeljene svim DVD-ima, Domovima zdravlja, Hitnoj medicinskoj službi, HGSS-u, Civilnoj zaštiti, geronto domaćicama iz programa “Zaželi” i policiji.

Na zahtjev Doma zdravlja u Korčuli, podignut je šator ispred Hitne medicinske pomoći u Korčuli. Na početku djelovanja volonteri su postavili informativne letke i plakate na svim vidljivim mjestima na kojima se kreće veći broj ljudi na području otoka Korčule i općine Orebić.

Od 06.-09.04.2020.godine GDCK Korčula je sudjelovalo na požaru u Smokvici kao logistička ispomoć vatrogascima. Za vrijeme trajanja požara, podijeljeno je 540 obroka.

Do sada je podijeljeno 288 paketa, a u lipnju nas očekuje još jedna podjela socijalne pomoći.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim volonterima, koji su i u ovoj teškoj situaciji za sve nas pokazali svoje veliko srce i hrabrost! Bez njih nijedna naša aktivnost ne bi bila moguća. Zahvaljujemo ljekarni Korčula, Udruženju obrtnika Korčula - Lastovo, trgovini Studenac, tvrtci Mondelez Intl., vatrogascima iz Korčule, srednjoj školi Vela Luka, srednjoj školi Petra Šegedina, trgovini Vera doo i pekari "Krkeljaš" na suradnji i donacijama.

Veliko hvala i sve pohvale volonterima GDCK Korčula koji su se pokazali kao neizostavan partner u borbi protiv koronavirusa.