Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u srijedu u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika s ravnateljima Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem, Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Lukom Lulićem, Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom, Doma zdravlja Dr. Ante Franulović Marinom Barčotom, Doma zdravlja Korčula Sebastijanom Fabrisom, Doma zdravlja Metković Mihovilom Štimcem, Doma zdravlja Ploče Vinkom Matećem te Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Matom Lakićem ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Potpisivanju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.


DZ ”Dr. Ante Franulović” Vela Luka za sufinanciranje specijalizacije za zdravstvenog radnika je dodijeljeno 170 tisuća kuna, za financiranje troškova stanovanja zdravstvenim radnicima, te poticanja deficitarnih kadrova te financiranje edukacija zdravstvenih radnika.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako su to sredstva koja su dodatno izdvojena i planirana još prošle godine na temelju razgovora sa čelnim ljudima tih zdravstvenih ustanova.
”Htjeli smo i na taj način pomoći našim zdravstvenim ustanovama koje su pokazale u ovoj borbi protiv koronavirusa da su odlične i dobro organizirane i predane svom poslu. Mi smo ove godine u proračunu izdvojili 16,5 milijuna kuna za zdravstvo, a to će biti isplaćeno bez obzira kako će se puniti županijski proračun. Zdravstvo je djelatnost koju moramo posebno tretirati. Uz ova sredstva osigurali smo dva milijuna kuna interventno na početku ove pandemije kao i dva uređaja za OB Dubrovnik vrijedna 2,5 milijuna kuna, a za koje je u tijeku postupak nabave”, rekao je župan Dobroslavić.
U ime potpisnika ugovora ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić zahvalio Dubrovačko-neretvanskoj županiji rekavši kako su sredstva rezultat predanog rada s obje strane.
”Ova sredstva su planirana prošle godine, dakle prije pandemije koronavirusa, ali COVID-19 je pokazao kako je zdravstveni sustav RH jedan od temelja hrvatskog društva. U tom temelju su zdravstveni djelatnici koji imaju svoje potrebe, prvenstveno stambene. Dubrovnik je bio specifičan i to nam je bio veliki problem, a na ovaj način ćemo uspjeti riješiti barem dio kadrovske problematike”, rekao je Bekić.
Ugovorima je OB Dubrovnik dodijeljeno 480 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike, Zavodu za hitnu medicinu DNŽ 192 tisuće kuna za sufinanciranje stanarina radnicima, DZ Dubrovnik 170 tisuća kuna za sufinanciranje specijalizacije za zdravstvenog radnika Doma zdravlja.
DZ Metković dodijeljeno je također 170 tisuća kuna za sufinanciranje troškova nastalih specijalističkim usavršavanjem zdravstvenog radnika doma zdravlja,
DZ Korčula dodijeljeno je 170 tisuća kuna, iznos namijenjen sufinanciranju specijalizacije liječnika, stanarina liječnika i edukacija za zdravstvene radnike Doma zdravlja. DZ ”Dr. Ante Franulović” Vela Luka za sufinanciranje specijalizacije za zdravstvenog radnika također je dodijeljeno 170 tisuća kuna, za financiranje troškova stanovanja zdravstvenim radnicima, poticanja deficitarnih kadrova te financiranje edukacija zdravstvenih radnika 170 tisuća kuna dodijeljeno je i DZ Ploče, a ZZJZ DNŽ dodijeljen je jednak iznos za sufinanciranju specijalizacije iz epidemiologije za zdravstvenog radnika Zavoda.