Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Razgovor vodila urednica Željana Petrić.

"Majko stara", „Rodija se sin“, „Ti, samo ti
„Vitar šumi“, „Ti si samo za mene rođena“,... samo su neki od najvećih hitova Matka Jelavića, kojega smo danas upoznali u emisiji Evergeen, koji nas je putem telefona upoznao sa svojom bogatom glazbenom karijerom, a koju je započeo nastupajući u splitskom rock sastavu Metak od 1978. Svirao je kao bubnjar do 1981. godine, kada se sastav raspao.


Nakon rokerskog dijela svoje karijere, okrenuo se pisanju pjesama za druge pjevače, dok nije započeo samostalnu glazbenu karijeru nastupom na Splitskom festivalu 1988., kada je pjevao jednu od svojih najpoznatijih pjesmama "Majko stara", a koja je i danas veliki bezvremenski hit. Rođeni Dalmatinac, zaljubljen u Dalmaciju, more, sunce i sve što Dalmacija nudi, surađivao je sa brojnim klapama, između ostalima i sa velolučkom klapom Ošjak.
Zanimljivost je da su njegove pjesme prepjevane i na stranim jezicima, pa je tako pri kraju snimanje njegove pjesme La vita è bella, na njemačkom jeziku.
Ranih 2000-tih. u Sarajevu uz klapu Krk nastupa s spjesmom Sjećanje na Velu Luku, a nedavno je i napravljen spot uz fotografije naše sumještanke Anđele Šćepanović.
Ovo vrijeme izolacije provodi kreativno i priprema nove materijale za nove pjesme.

Razgovor vodila urednica Željana Petrić.