Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega.


Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu.
Tim povodom u programu Radia M, putem telefona gosotovala je ravnateljica Narodne knjižnice Vela Luka, Anita Borovina, koja je naše slušatelje upoznala sa aktivnostima naše knjižnice povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Večeras, s početkom u 20 sati svi ljubitelji pisane riječi doći će na svoje, jer će se moći izravno uključiti u obilježavanje današnjeg Svjetskog dana knjige. Imati će priliku poslušati nekoliko pjesama u interpretaciji ravnateljice Narodne knjižnice Vela Luka, Anite Borovine koja će čitati pjesme našeg proslavljenog pjesnika Šime Vučetića, po komu je knjižnica i dobila ime. „U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, ponukani smo ovogodišnju Noć knjige iznova osmisliti, ne odustajući pritom od ideje da je održimo – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. A mogućnosti su i dalje brojne – na razini akcija, natječaja, inicijativa, i njihova realizacija seže ponajprije u sferu virtualnog. Vrijeme koje je pred nama idealno je za druženje s knjigom i čitanje. Iskoristite stoga svoje online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažete kako bismo jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ.“, poručila je ravnateljica Borovina.