Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ, 22. ožujka 2020. godine
U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je pet osoba na liječenju zbog koronavirusa i njihovo opće stanje je dobro, a ukupan broj zaraženih trenutno je 14.
 
Riječ je o prvozaraženoj spremačici u Zračnoj luci, povratniku sa skijanja u Bugarskoj te jednom njegovom kontaktu, pomorcu s Korčule, a peti slučaj je kontakt prvozaražene koji je hospitaliziran zbog blagog pogoršanja općeg stanja.Ostali su u kućnoj samoizolaciji. Svim pacijentima je klinička slika blaga.
 
Zbog potresa koji je jutros pogodio Zagreb nisu došli rezultati nalaza onih uzoraka koji su jučer poslani u Zagreb. Riječ je o 35 uzoraka.
 
Ukupno su upućena 102 uzorka od početka pandemije od čega je 14 pozitivnih. U samoizolaciji su 423 osobe. Od jučer nema novih kršenja rješenja o samoizolaciji. Sedmero ljudi je u karanteni.
 
Podsjećamo kako je Nacionalni stožer CZ RH jučer donio odluku o ukidanju javnog gradskog i međugradskog prijevoza, kao i odluku o ograničavanju i zabrani plovidbe na pojedinim pomorskim linijama. Donesena je odluka o radu trgovina koje su do sada imale dopuštenje za rad. Po toj odluci one smiju raditi od 8 do 17.
 
Donesena je i odluka o mjerama održavanja zdravstvene higijene koje se moraju pridržavati svi autotaksi prijevoznici.
 
Također je donesena odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.
 
Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima.
 

U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje. 

Izvor: www.edubrovnik.org