Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio.m.vela.luka@gmail.com

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

Današnja gošća emisije Četvrtkom aktualno bila je gospođa Meri Čizmić – Kraljević iz Savjetovališta Interligo d.o.o., koja sa turističkom zajednicom općine Vela Luka organizira
EDUKACIJU ZA MALE IZNAJMLJIVAČE

• sa temama:
-Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti,
-Pravilnik o kategorizaciji,
-cjenik,
-PDV na proviziju
- samostalno plaćanje i predaja obrazaca
-turistička pristojba
-turistička članarina
-bazen
-socijalni kontakt s gostom
-društvene mreže
-portal(i),... - DA ili NE?
„Od početka ove godine na snazi su nove zakonske odredbe i pravilnici za iznajmljivače u turizmu, što znači kako 2020. godina donosi značajne promjene u plaćanju i visinama turističke pristojbe te rekategorizaciji obiteljskog smještaja.“, navodi Meri Čizmić Kraljević.
„Nemojte kamuflirati stvarnost jer će gost biti nezadovoljan ako ne dobije ono što je navedeno. Važno je znati komunicirati s gostom i prije i za vrijeme kao i nakon boravka. - Mnogo je važnih stvari koje treba savladati u ovom poslu, od dobre prezentacije koja ne smije potencijalnim gostima prezentirati objekt onako kakav on nije. To je kontraproduktivno, nemojte kamuflirati stvarnost jer će gost biti nezadovoljan ako ne dobije ono što je navedeno. Važno je znati komunicirati s gostom i prije i za vrijeme kao i nakon boravka, naglasila je Meri Čizmić Kraljević, koja je govorila o tome kako se što uspješnije baviti turizmom, prezentirajući adekvatna rješenja za niz za turizam bitnih situacija.
- Gost u privatni smještaj dolazi kako bi bio dio domaće atmosfere stoga je važno ostvariti bliski kontakt, prijateljski kontakt. Nadalje treba ga znati "tetošiti", treba posebice povesti računa o dočeku i ispraćaju, posebice o dočeku koji s vašom prisutnošću daje gostu na važnosti tako da nekakav ključ u pitaru ili ispod tepiha nije dobra opcija, upozorila je predavačica.
Svi sudionici edukacije dobit će Certifikat AP+ kojeg Savjetovalište za obiteljski smještaj i specijalizirani časopis “Apartman Plus” dodjeljuju malim iznajmljivačima.