Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Međunarodni dan borbe protiv raka obilježava se svakog 4. veljače, kako bi se podigla svijest o oboljenjima od raka, njihovoj prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju. Tim povodom gost današnje emisije Četvrtkom aktualno bio je predsjednik Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo- Mljet Niko Violić, koji je govorio o radu i zajedništvu Lige sa svim ograncima.


„Prije 17 godina postavili zadatak ulagati u prevenciju a zatim u dijagnostiku. Spomenuo je nekoliko istaknutih suradnika i pomagača,izrazivši veliki iskorak u borbi protiv ove opake bolesti čestitajući Ligi na pokretanju akcije za kupnju mamografa. Ovaj aparat je iskorak u najboljoj dijagnostici za zdravlje žena,ali nažalost na otoku Korčuli i Pelješcu kako i cijeloj županiji ozbiljna je prijetnja raka debelog crijeva,što ukazuje i na neophodnu nabavku endoskopa.
Kroz ovih 17.godina godina žene su nosile sve akcije, one su najzaslužnije za sve aparate koje smo kupili ili pomagali kupiti, za sve pomoći i posjete bolesnima, za organizirane preglede, za sva ona ljetna i zimska događanja, za sve dobro, za nadu i osmijeh bolesnima, naglasio je Niko Violić ,i zbog toga moramo kupiti digitalni mamograf za čuvanje njihovog zdravlja. Taj uređaj košta oko 1,5 milijuna kuna i izgleda skup, ali da slijedećih dvadesetak godina imamo vrhunski uređaj za preventivu zdravlja naših žena,onda je to obveza svih nas. Mi ga moramo imati sutra,a ne preksutra naglasio je Niko Violić.
Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet je 4.veljače 2020., na sam Međunarodni dan borbe protiv raka u dvorani Centra za kulturu u Korčuli svečanim koncertom i prigodnim domjenkom obilježila svoj 17. rođendan. Koncert je kao i uvijek bio humanitaran na kojemu se prikupljalo za kupnju novog mamografa, a ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić je ispred Dubrovačko-neretvanske županije ravnatelju Doma zdravlja Korčula Sebastijanu Fabrisu uručio donaciju od 200 tisuća kuna.
Koncertu su osim župana Nikole Dobroslavića sa svojim zamjenikom Joškom Cebalom, nazočili i gradonačelnik Andrija Fabris sa zamjenikom Ivanom Šale, zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović te načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić. Nastupali su Klapa Šufit i Marko Škugor.
Uz članove svih ogranaka Lige bili su i brojni gosti i uzvanici.Svojim boravkom i komentarima rad Lige su podržali:zastupnica u EU parlamentu Ruža Tomašić,župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo, gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris i njegov zamjenik Ivan Šale, predsjednica Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije i voditeljica odjela radiologije u Općoj bolnici Dubrovnik Vilma Kosović, predsjednik Lige Niko Violić i korčulanskog ogranka Marija Prizmić Curač,korčulanski župnik don Frano Kuraja,načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić,ravnatelj DZ Korčula dr.Sebastian Fabris.