Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Darka Dragojevica.

U subotu 18.01.2020. u veloluškom Hotelu Jadran održana je primopredaja vlasti od strane načelnice Katarine Gugić u ruke predsjednika udruge za očuvanje i promicanje pokladnih običaja Trtajun Darka Dragojevića.


U sklopu ove primopredaje održana je i 11. po redu smotra karnevalskih udruga otoka Korčule na kojoj su veloluškom rivom sve do centra mjesta prodefilirale sve udruge sa otoka i to. "Krulić" iz Blata, "Vilani" iz Žrnova, Nezavisa Republika Lumbarda, "Bonkulovići" iz Korčule te domaćini "Trtajun" iz Vele Luke. Ova šarena i vesela kolona u pratnji dviju narodnih glazba sa otoka i to iz Lumbarde i Vele Luke nakratko se zaustavila na Maloj rivi gdje je bivša načelnica spustila općinsku zastavu a novi maškarani načelnik podigao trtajunovu zastavu koja će tu ostati do 22. veljače kada završavaju pokladi odnosno vladavina maškara u Veloj Luci.
Svojom nazočnošću ovu manifestaciju su poduprli i sam vrh vlade RH na čelu sa premijerom, još uvijek aktualna predsjednica s prvim gospodinom te novo izabrani predsjednik s prvom damom. Oni su ovu manifestaciju iskoristili za prvi čin tvrde kohabitacije u RH. tako što je premijer novoizabranom predsjedniku uručio tvrdi kohabitator, a aktuelna predsjednica je demonstrirala kao će izgledati njen posjet ZG. načelniku u zatvoru.
Nakon protokolarnog dijela svi su se dobro zabavili do kasnih noćnih sati u hotelu Jadran. 

Fotografija Darka Dragojevica.

Fotografija Darka Dragojevica.

Fotografija Darka Dragojevica.