Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Brodovi i more neodvojivi su od otoka, a o toj temi ovoga petka u Galeriji Centra za kulturu Vela Luka predstavljen je kalendar ‘Pomorstvo Vele Luke 2020’.

– Večeras smo se okupili da vratimo sjećanje i da ove naše stare fotografije starih brodova podsjete da ih ne smijemo zaboraviti. Zadovoljni smo, bilo je uspješno, družimo se i spremamo se za dogodine – kazao je jedan od sudionika.

– U blagdanskom ozračju u Centru za kulturu Vela Luka predstavili smo kalendar ‘Pomorstvo Vele Luke 2020’. Tu smo u našem izložbenom prostoru, lipo nam je, družimo se uz pogače, pršutaje, fratre, vonjaju arcize i pije se bevanda.

U veselom ozračju tako je predstavljen dugo iščekivani kalendar koji je rezultat entuzijazma i predanog rada Inicijative za promicanje i očuvanje pomorstva Vele Luke koja djeluje u opjevanim mjestu već nekoliko godina.

U prigodi predstavljanja kalendara voditeljica Galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević osvrnula se na nastanak kalendara.

– Ovo je treći kalendar kojeg je realizirala i osmislila Inicijativa uz pomoć Centra za kulturu Vela Luka i vrijedan je doprinos očuvanja memorije na iznimno bogatu velolučku pomorsku baštinu i tradiciju.

Inicijativa za očuvanje pomorstva Vele Luke nastala je 2016. godine s ciljem očuvanja, vrednovanja i promicanja velolučke pomorske baštine, a njeni aktivni članovi su Dragiša Barčot, Tonko Barčot, Ivo Žuvela, Ivo Vlašić, Dalibor Vlašić i Veselin Oreb. Inicijativa je do sada organizirala razne događaje i sudjelovala u nizu aktivnosti koji su bitno doprinijeli očuvanju kulturno-povijesne baštine Vele Luke.

Izvor: https://www.dalmacijadanas.hr