Kontaktirajte nas

Kontakt
tel: 020/813-471

Marketing:
091/605-3980

e-mail: radio-m@du.t-com.hr

Fotografija Radio M - Vela Luka 90.1 MHz.

I ove godine, u suradnji Općine Vela Luka, Turističke zajednice Vela Luka, pokladne udruge „Trtajun“ i Centra za kulturu Vela Luka uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije moći ćemo prisustvovati uprizorenju živih jaslica u autentičnom špiljskom ambijentu Vele spile, događaj koji je po lokaciji održavanja uistinu jedinstven u Hrvatskoj! Tim povodom, gost u našem programu bio je predsjednik pokladne udruge „Trtajun“ Darko Dragojević, koji nam je nešto više kazao o ovom projektu.


„Vela spila, treću će godinu za redom pružiti veličanstvenu kulisu posebnom božićnom događaju, a ove će godine žive jaslice u jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu zasjati 20. prosinca s početkom u 16:00 sati“, ponosno navodi predsjednik pokladne udruge „Trtajun“, i poziva sve mještane da se pridruže ovom jedinstvenom događaju.
Osim brojnih članova pokladne udruge „Trtajun“ koji će u prigodnim kostimima utjeloviti likove iz biblijske priče, s interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja događaj će upotpuniti međunarodni promicatelj hrvatske kulturne baštine i osvajač najvrjednijih svjetskih nagrada - Gradski zbor „Brodosplit“.
Zbog specifičnosti lokaliteta, na dan održavanja događaja biti će na snazi posebna regulacija prometa. S obzirom da će promet prema špilji za osobne automobile biti zatvoren, za dolazak do Vele spile imate dvije opcije, pješice „plavom stazom“ ili organiziranim besplatnim prijevozom koji će biti dostupan od 15 h u centru Vele Luke na taxi stajalištu.